Bez presedana: Papa prihvatio ostavku biskupa optuženog za višestruko silovanje časne sestre

Papa Franja prihvatio je danas ostavku Franka Mulakala na mesto biskupa u gradu Džalandara u severnoj Indiji, koji je prošle godine oslobođen optužbi za višestruko silovanje časne sestre u periodu od dve godine.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.06.2023.

17:17

Bez presedana: Papa prihvatio ostavku biskupa optuženog za višestruko silovanje časne sestre

Mulakal je imenovan za episkopa eparhije Džalandara u državi Pendžab 2013. godine, a privremeno se povukao sa tog položaja 2018. kada ga je jedna monahinja optužila za silovanje u više navrata, prenosi Rojters.

Sud ga je oslobodio u januaru 2022, ali su i istražni službenik i časna sestra uložili žalbu na presudu. Indijski mediji navode da se papa Franja sastao sa Mulakalom (59) u februaru, ali iz Vatikana nije bilo informacija o tom susretu. Agencija navodi da biskupi, prema tradiciji, daju ostavku kada napune 75 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: