Sud oslobodio Hrvate: Nisu krivi; "Svi u sudnici su plakali"

Sud u Zambiji oslobodio je osam hrvatskih državljana, koji su bili osumnjičeni za trgovinu ljudima, odnosno za pokušaj nezakonitog usvajanja dece, kao i falsifikovanje dokumentacije.

Život

Izvor: Veèernji.hr, 24sata.hr

Četvrtak, 01.06.2023.

11:13

Sud oslobodio Hrvate: Nisu krivi;
Foto: Shutterstock/ New Africa

Kako prenose hrvatski mediji, hrvatski građani su već šest meseci u pritvoru u toj zemlji, a ostaje da se vidi kako će reagovati tužilaštvo posle odluke sudije.

Podsećanja radi, zambijski sud već je jednom prilikom u februaru oslobodio državljane Hrvatske, ali ih je policija ponovno uhapsila na aerodromu i vratila u pritvor, te je sud ponovno podigao optužnicu protiv njih.

Među uhapšenima je i bio i gitarista benda Hladno pivo Zoran Subošić.

Aleksandra Peršić, jedna od osoba koje su mesecima čekale završetak suđenja u Zambiji, poručila je da deca idu sa njima u Hrvatsku.

"Ne možemo da verujemo. Plakala je cela sudnica. Svi su plakali, čak i čuvari sudije. Advokati su otišli po decu, čeka se papirologija. Čekamo da stignu kod nas. Idu sa nama u Hrvatsku", rekla je Aleksandra Peršić za 24sata.hr.

"Jutarnji" prenosi da je hrvatski konzulat u Pretoriji da usvojena deca dolaze u Hrvatsku, a reč je o jednom dečaku i tri devojčice starosti od jedne i po do četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: