Dženifer Aniston o traumama iz detinjstva: "Moja kuća nije bila prijatno mesto za život"

Holivudska glumica Dženifer Aniston otvoreno je govorila o svom teškom odnosu sa majkom. U stvari, duo majka-ćerka ostaje otuđen oko 15 godina.

Život

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2023.

11:32

Dženifer Aniston o traumama iz detinjstva:
Foto: Profimedia

U najmračnijim danima, kada se dete oseća uplašeno i usamljeno, majka se oseća kao jedini siguran prostor. Međutim, šta se dešava kada je neko lišen takvog odnosa sa svojim roditeljem?

Tokom jednog od svojih intervjua 2007. godine, Aniston je ispričala o svom napetom odnosu sa majkom. Govoreći o svojim borbama tokom odrastanja, glumica koja je postala popularna zahvaljujući seriji "Prijatelji" je otkrila da je bila "oduševljena" što je izašla iz svoje kuće.

Dženifer Aniston otkriva zašto je bila oduševljena što je izašla iz svoje kuće

Dženifer Aniston dolazi iz glumačke porodice. Njen otac, Džon Aniston, uživao je priličan uspeh kao glumac, posebno nakon što je glumio Viktora Kirijakisa u Danima naših života. Međutim, ono što mnogi možda ne znaju je da je majka Dženifer Aniston, Nensi Dau, takođe pokušala da postane glumica 60-ih godina.

Pošto je dobila ulogu u jednoj epizodi u The Beverli Hillbillies, Dau je odustala od glumačke karijere 1969. Dok je odrastala, Dženifer Aniston je bila izložena toksičnoj vezi svojih roditelja koja se kasnije završila razvodom kada je njen otac naglo napustio kuću. Podsećajući na traumatično iskustvo, Aniston je podelila sa Eskuireom.

"Kada sam imala oko devet godina, vratila sam se kući sa prijateljeve zabave i tata nije bio tamo. Razvod se dešava u mnogim porodicama, ne bih da zvučim kao da nemam saosećanja, ali to je bilo to.”

Štaviše, u drugom intervjuu za Elle 2018. godine, Aniston je otkrila da je njena majka, kako je odrastala, postala prilično kritična prema njenom izgledu. Prisetila se:

"Ona je bila iz onog sveta "dušo, više vodi računa o sebi“ ili „Dušo, čuvaj svoje lice“ i svi oni čudni zvukovi kojih se sećam iz detinjstva", govorila je Aniston.

Tvrdeći kako je sve ovo doprinelo teškom detinjstvu, dodala je da nije bila baš tužna što je napustila kuću dok je odrastala. Glumica tvrdi:

"Moja kuća nije bila zabavna kuća za život. Bila sam oduševljena što sam izašla.“

Da li se Aniston ikada pomirila sa svojom mamom?

Nažalost, čak i nakon što je Dženifer Aniston postigla uspeh, nije mogla da se približi svojoj majci. U stvari, zbog nekoliko incidenata, rastojanje između njih dve se povećalo. Davne 1996. godine njena majka je odlučila da učestvuje u intervjuu za javnost. I to je uznemirilo Aniston, kojoj nije baš bilo prijatno da razgovara sa novinarima o njihovoj teškoj vezi.

Štaviše, Dau je napisala memoare koji govore o svemu pod nazivom "Od majke i ćerke do prijatelja: Memoari“, čije je objavljivanje pogoršalo njihov odnos. Međutim, njih dve su sklopile mir 2005. Aniston je rekla u intervjuu 2005.

"Da, bilo je zaista lepo. Ludo je do čega će vas, znate, dovesti vaš život naopačke… Bilo je vreme, i trebalo je da se desi kada je trebalo da se desi. Dakle, ovo je dobro. To su bebi koraci."

U nekoliko navrata nakon toga, Aniston je otkrila da je oprostila oba roditelja. Tvrdeći da su je ta iskustva naučila mnogo o ogorčenosti i opraštanju, Aniston je ostala u dobrim odnosima sa svojom majkom sve dok ona nije umrla 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: