Glumac za dlaku izbegao smrt: "Bolest me je promenila"

Glumac Edvard Džejms Olmos, najpoznatiji po tome što je 1988. godine nominovan za Oskara zbog uloge u filmu “Stand and Deliver”, u podkastu “Mando & Friends” otkrio je da mu je bio dijagnostikovan rak grla, od koga se uspešno izliječio.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2023.

18:18

Glumac za dlaku izbegao smrt:
Foto: EPA/AlLEX CRUZ

“Upravo sam završio sa svim tim. U decembru je bilo moje poslednje zračenje. Nedelju dana ranije, završio sam hemoterapiju”, rekao je glumac.

Bolest je opisao kao “veoma jaku”, a glasne žice su mu pucale zbog zračenja.

Priznao je da je u nekim trenucima mislio da neće preživeti, naročito jer je teško gutao hranu, a nije želeo da je konzumira uz pomoć ceevčica.

Zbog toga je drastično smršao, ali i potpuno promenio stav o životu.

“Bilo je to iskustvo koje me je promenilo, sada imam razumevanje za to koliko je ovaj život divan. Prošao sam kroz neka iskustva koja su me dovela baš blizu smrti,”, dodao je glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: