Drama se nastavlja: Legenda grupe Pink Flojd tvrdi, ovo je razlog zašto sam se obukao kao nacista

Rodžer Voters (79), jedan od osnivača rok grupe Pink Flojd, reagovao je na dramu koju je izazvao nakon što se na koncertu u Berlinu pojavio u uniformi sličnoj onoj nacističkih oficira.

Život

Izvor: index.hr

Nedelja, 28.05.2023.

09:00

Drama se nastavlja: Legenda grupe Pink Flojd tvrdi, ovo je razlog zašto sam se obukao kao nacista

Kaže da nije antisemit i da ga mnogi napadaju i žele da ga ocrne jer se ne slažu sa njegovim političkim stavovima.

"Elementi mog performansa koji su dovedeni u pitanje su prilično jasna izjava protiv fašizma, nepravde i netrpeljivosti u svim njegovim oblicima. Pokušaji da se ti elementi prikažu kao nešto drugo su neiskreni i politički motivisani. Portret neobuzdanog fašističkog demagoga bio je deo mojih nastupa još od The Walla“, naveo je on u zvaničnoj izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.
Inače, u filmu Zid, glavni protagonista Pink, čiji glas pozajmljuje Rodžer, poludi i počinje da vidi sebe kao fašističkog diktatora. Pink nosi sličan kostim koji je Rodžer nosio na koncertu.

Muzičar je naglasio da se čitavog života borio protiv autoritarnosti i ugnjetavanja. On je istakao da se o Ani Frank često pričalo u njegovom domu i da je ona postala stalni podsetnik šta se dešava kada se pojavi fašizam.

"Moji roditelji su se borili protiv nacista u Drugom svetskom ratu, a moj otac je platio krajnju cenu", rekao je Voters i dodao da će, bez obzira na posledice, nastaviti da osuđuje nepravdu i sve one koji je čine.

Podsetimo, na snimcima na društvenim mrežama se vidi Voters obučen u dugi crni kaput sa crvenim oznakama na ramenima na bini Mercedes-Benz arene, gde je održao koncert prošle nedelje. Berlinska policija saopštila je da je zbog ovoga pokrenula istragu protiv muzičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: