Preti joj tri godine zatvora: Nemica upala na hindu nastup na Baliju i skinula se gola VIDEO

Nemačkoj turistkinji Darji Tuščinski (28) odbijena je karta za hindu plesni šou na Baliju, zbog čega je odlučila da upadne na događaj i skine se u znak protesta.

Život

Izvor: Jutarnji.hr

Subota, 27.05.2023.

11:08

Preti joj tri godine zatvora: Nemica upala na hindu nastup na Baliju i skinula se gola VIDEO
Foto: Profimedia

Mogla bi da dobije skoro tri godine zatvora zbog golog divljanja na svetoj predstavi u hramu, prenosi Dejli mejl.

Ceo incident je snimila kamera, može se videti kako Darija samouvereno korača pored plesača pre nego što je pozirala na platformi iznad njih i na silu otvorila velika pozlaćena vrata. Kada je jedan od meštana pokušao da je zaustavi, ona mu se naklonila i počela da imitira pokrete plesača. Zatim je sišla sa platforme i kleknula pored svetilišta kao da se moli.

Šokirana publika je gledala kako se Darja golišavom povorkom vraća na binu, ali ovoga puta ju je zaustavilo obezbeđenje. Žena je privedena i predata policiji, a preti joj kazna od dve godine i osam meseci ukoliko se utvrdi da je prekršila zakone o remećenju javnog reda i mira.

Video pogledajte ovde.

"Incident se dogodio na bini hotela Puri Saravati u Ubudu, u provinciji Gianiar. Tokom boravka u bungalovu, ostali turisti su je često viđali kako hoda okolo potpuno gola," rekao je portparol policije Stefanus Satake Baju Setjanto.

Osoblje se izvinilo gledaocima u hramu i izvelo ritual kako bi uklonilo lošu energiju iz prostora. Darju je policija odvela na testiranje na drogu i alkohol, ali rezultati još nisu poznati. Pretpostavljaju da je bila u lošoj materijalnoj situaciji i bila pod stresom kada joj je odbijen ulazak na predstavu u kojoj žene u narodnim nošnjama igraju ples u čast bogova.

Ulaznice za predstavu koštaju 100.000 indonežanskih rupija, ili nešto više od 6,20 evra. Šef lokalnog veća Vaian Vidana rekao je da je Darja ispitana u policijskoj stanici pre nego što je odvedena u bolnicu na fizički i psihološki pregled. Prema članu 281 Krivičnog zakona zemlje, zabranjena su dela koja krše javnu pristojnost i moral. Ovo se odnosi na javno ispoljavanje naklonosti, ljubljenje ili grljenje, nošenje otkrivajuće odeće ili svlačenje u javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: