"Svet bi bio bolje mesto kad bi žene bile na čelu svake države"

Bivši američki predsednik Barak Obama nalazi se na turneji u Australiji, a u jednom od svojih govora dotakao se teme žena u politici.

Život

Izvor: index.hr

Četvrtak, 30.03.2023.

09:17

Foto: Everett Collection/Shutterstock

Obama je u Međunarodnom kongresnom centru u Sidneju izjavio da bi svet bio bolje mesto kada bi ga žene vodile, makar i samo nekoliko godina.

"Zapravo sam uveren da, kada bismo mogli da napravimo eksperiment u kojem bi svaku zemlju na planeti vodile žene otprilike dve godine, siguran sam da bi svet krenuo u boljem smeru", izjavio je.

"Živim u domaćinstvu s tri žene"

Njegova izjava je propraćena ovacijama i aplauzom, međutim, Obama je brzo dodao: "Pre nego što krenete da navijate, ne kažem da vi takođe ne radite lude stvari pa nemojte previše da se hvalite."

"Živim u domaćinstvu s tri žene pa sam video neke stvari", objasnio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: