Princ Hari na sudu zbog "nezakonitih radnji”

Hari i šest drugih tuže Associated Newspapers, izdavača Dejli mejla.

Život

Izvor: index.hr

Sreda, 29.03.2023.

09:09

Princ Hari na sudu zbog
Foto: Profimedia

Britanski princ Hari optužio je na sudu Bakingemsku palatu da krije informacije o hakovanju telefona i rekao da je njegov cilj bio da razotkrije navodna zlodela tabloidnih "kriminalaca" iz ljubavi prema svojoj zemlji. Hari i šest drugih tuže Associated Newspapers, izdavača Dejli mejla, zbog hakovanja telefona i drugih povreda privatnosti.

U saopštenju za javnost, Hari je istakao da želi da se Associated Newspapers smatra odgovornim za "dobrobit svih“. Britanska javnost zaslužuje da zna čitav obim ovog zataškavanja i smatram da je moja dužnost da to razotkrijem“, rekao je on.

"Dokazi koje sam video pokazuju da su novinari Associateda kriminalci sa novinarskim moćima, što bi trebalo da brine sve nas“, rekao je Hari.

Hari nije jedina žrtva "nezakonitih radnji” novinara

Uz mlađeg sina kralja Čarlsa III, pevača Eltona Džona, njegovog supruga Dejvida Furniša, glumice Sejdi Frost i Liz Herli, Dorin Lorens, čiji je sin ubijen u rasističkom napadu, i bivši poslanik Sajmona Hjuza tuži Associated. Oni tvrde da su žrtve "brojnih nezakonitih radnji" novinara ili privatnih istražitelja, što Associated negira.

Hari je rekao da je "jedva" bio svestan hakovanja telefona 2005. godine kada se ispostavilo da su kraljevski dopisnik i privatni istražitelj koji radi za ugašeni tabloid News of the World, deo novina News Group Newspapers (NGN) Ruperta Mardoka, ciljali na telefone kraljevskih pomoćnika .

"Postao sam svestan da imam tužbu protiv NGN 2018“, navodi se u Harijevoj izjavi. "Institucija je bez sumnje dugo skrivala informacije od mene o hakovanju telefona NGN-a“, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: