Vesti -

Sud odlučio: Severina je kriva

Splitska pevačica Severina je na zagrebačkom sudu u utorak ujutro proglašena krivom i kaznili su je novčano za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Izvor: vecernji.hr
Podeli
Foto: J. M. S./ATAImages
Foto: J. M. S./ATAImages

Radi se o slučaju vređanja socijalnih radnica.

Novčano je kažnjena za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a kako neslužbeno saznaje 24 sata, Severina je u odbrani odbacila krivicu i ima pravo na žalbu.

"Ko omalovažava ili vređa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 evra ili kaznom zatvora do 30 dana", stoji u zakonu prema kojem je pevačica kažnjena.

U optužnici stoji da je Severina vređala socijalnu radnicu Centra za socijalni rad Maksimir prošle godine. Centar je podneo prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vređanja i omalovažavanja službene osobe. Naime, prema prijavi, pevačica je nazvala Centar za socijalni rad te "verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu". U pozivu navodno "nije birala reči".

Socijalnu radnicu pevačica je navodno pitala "s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku", a socijalna radnica pokušala joj je objasniti da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene porodice. Na sudu je socijalna radnica i navela sve što joj je pevačica izgovorila.

"Međutim, nju ne zanima šta se ima za reći, nego nastavlja: Je**m vam majku svima, ovo je zaje*ano, zaje***** me već devet godina i sad je dosta", rekla je radnica na sudu, navodi 24 sata.

Podsetimo, Severina je navodno izvređala socijalnu radnicu nakon što se Centar za socijalni rad upleo u njenu svađu sa sestrom Marijanom koja živi u Beogradu. Svađa sa sestrom dogodila se u splitskom domu majke poznate pevačice prošle godine. Prema tadašnjoj prijavi sestre Marijane, pevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom oko jedan sat posle ponoći kada se iz stana orila buka, a sestre su se navodno žestoko rvale i šamarale nakon čega je pevačica otišla na svoju stranu, a njena sestra u bolnicu.

Zadobila je niz podliva na glavi i leđima, a na telu su joj lekari uočili i ogrebotine. Na osnovu prijave, splitska policija je raspisala potragu za pevačicom koja je potom privedena na zagrebačkom aerodromu.

Prema drugoj verziji priče, Severinina sestra Marijana lažno je prijavila Severinu za nanošenje telesnih povredao. Naime, ona je po toj verziji došla u stan u kojem žive Severinina mama i strina i tamo zatekla pevačicu koju je napala i nanela joj povrede. Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagala i bacala se po stepeništu kako bi se samopovredila, navodi 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu