Skandalozno izvođenje himne: Gledaoci ostali zatečeni VIDEO

Sinoćnja prva utakmica za kvalifikacije za Euro 2024. nije prošla dobro. Osim što je Italija po prvi put nakon 1961. izgubila na domaćem terenu od Engleske, izvedbe himne šokirale su gledaoce.

Život

Izvor: vecernji.hr

Petak, 24.03.2023.

14:58

Skandalozno izvođenje himne: Gledaoci ostali zatečeni VIDEO
Foto: Shutterstock/Wendy Wei

U prvoj utakmici kvalifikacija za Euro 2024. koja se održala u četvrtak uveče, susrele su se engleska reprezentacija i italijanska, a gledaoci su ostali iznenađeni izvedbama himne koje se tradicionalno pevaju na početku. Pre utakmice koja se održala na stadionu Diego Armando Maradona u Napulju 28-godišnja pevačica Ellynora zapevala je himnu ‘God Save The King‘, ali usledila je neprijatnost. Naime, pevačica je imala, kako je kasnije objašnjeno, tehničkih poteškoća, a to su primietili i igrači i gledaoci. Ellynora je propustila uvodnu notu himne i počela je nervozno da petlja slušalicu u uhu.

Engleski fudbaler Jude Bellingham (19) neugodno je gledao pevačicu s blagim zaprepašćenjem na licu, a gledaoci su očito delili njegovo mišljenje te su ovaj ‘pokušaj pevanja himne‘ nazvali ‘najgorim ikad‘.

"Kakvo uništenje nacionalne himne", "Vau, državna himna bila je haos", "Isuse, kako neprijatno", "Nikada u životu nisam čuo da je neko tako iskasapio himnu", "Himna je uništena. Baš lepo", "Ovo je zvučalo kao da ju je neko prisilio na vlastitu izvedbu", "Traži se žena zbog počinjenog zločina protiv nacionalne himne", "Mora da je to najgora izvedba nacionalne himne koju sam ikada video", pisali su mnogi na društvenim mrežama. Pevačica Ellynora se kasnije izvinila obožavateljima jer je zbog tehničkih problema engleska himna bila ‘iskasapljena‘.

Ali, ni italijanska nacionalna himna nije izazvala ništa više uzbuđenja i oduševljenja, nakon što su je izveli Gigi D‘Allesio iz Napulja i reper Clementino, a ova hip-hop izvedba zbunila je gledaoce.

"Ova jadna žena koja peva na terenu potpuno uništava englesku nacionalnu himnu, a zatim dva tipa apsolutno ubijaju italijansku himnu, šta se događa?", "Englesku nacionalnu himnu iskasapio je neko ko ne zna melodiju, reči ili pogoditi pravi ton u pravo vreme, a italijansku himnu otpevali su italijanski Dick & Dom koji su promenili melodiju i zvuče kao karaoke iz 1990-ih", "Himna koju pevaju Gigi D’Alessio i Clementino je kazna za sve nas. Ne znam zbog čega smo to zaslužili, ali očito smo nešto skrivili", komentarisali su mnogi, a među njima i novinar Fulvio Paglialunga. “Do sada je bilo mnogo tužnih i mračnih trenutaka na ovom stadionu, poput ispadanja iz Lige prvaka s 12 bodova, drugih ispadanja, bankrota... Ali to je sve ništa u poređenju sa nacionalnom himnom koju pevaju Gigi D’Alessio i Clementino”, napisao je jedan navijač iz Napulja.

Takođe je primećeno da je D’Alessio držao jednu ruku u džepu tokom izvedbe himne, što su mnogi protumačili kao izraz nepoštovanja.

A nakon što je Italija po prvi put nakon 1961. izgubila od Engleske na domaćem terenu, mnogi su komentarisali i kako je to zbog lošeg izvođenja himne te da su "zaslužili igrati loše kad teraju njih dvojicu da pevaju himnu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: