Vesti -

Zveri se probudile: Preskočile bodljikavu žicu i napravile haos FOTO

Medvedi na teritoriji novovaroške opštine po svemu sudeći probudili su se iz zimskog sna i mnogo su gladni. Nakon što su pre nekoliko dana napravili veliku štetu u domaćinstvu Milomira Gujaničića kada su polomili četiri košnice, sada su po med krenuli i u selo Debelja. U nameri da se zaslade nije ih sprečila ni bodljikava žica kojom je pčelinjak ograđen i uništili su tri košnice u zaseoku Jelići kod domaćina Boška.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Pčelinjak se nalazi na oko 300 metara od naseljenih kuća, stoga smo u strahu da ne priđu još bliže. Oni su dolazili nekoliko noći zaredom i uništili košnice. Prema tragovima koje smo videli u snegu, u pitanju su dva medveda koja su potom pobegla u planinu" kažu meštani Jelića.

Ono što dodatno plaši domaćine jeste da je pčelinjak Boška Jelića bio ograđen električnom čobanicom koja je čitavu noć uključena, ali medvedi su ipak provalili i napravili štetu.

Prema podacima kojima raspolažu, meštani kažu da u šumama iznad Zlatarskog jezera lutaju četiri medveda i da su uglavnom biljojedi. Međutim, kako kažu u pitanju je silna životinja kojoj nije verovati.

"U nedostatku druge hrane mogu da počnu da napadaju i stada, to se ranije dešavalo. Zato strahujemo za krupnu i sitniju stoku" dodaju meštani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu