Oglasio se zamenik gradonačelnika Splita: "Organizator napravio propust"

Koncert Željka Samardžića u Splitu bio je zabranjen odlukom odlukom direktora Park-šume Marka Pejnovića, međutim, gradske vlasti su to poništile zbog građana koji su se bunili, sa željom da na taj nastup održi.

Život

Izvor: telegraf.rs

Nedelja, 19.03.2023.

15:43

Oglasio se zamenik gradonačelnika Splita:
Photo: Marija Mladjen/ATAImages

Prema pisanju hrvatskih medija, gradske vlasti "peru ruke" od direktorove odluke ističući da je sve to "propust organizatora koncerta", te da će se, sve rešiti i da će se koncert koji je planiran za 19. avgust i održati na Sustipanu.

"Nova odluka o komunalnom redu nalaže da organizatori koncerata prvo moraju zatražiti od Grada Splita zaključak kojim se događaj proglašava manifestacijom, a ako je reč o koncertu i, zaključak o dopuštenom prekoračenju buke. U ovom slučaju organizator se nije obratio Gradu Splitu, pa mu Javna ustanova Park-šuma Marjan nije ni mogla izdati koncesijsko odobrenje. Zabrana direktora zato je logična"kazao je Bojan Ivošević, zamenik gradonačelnika Splita za pomenute medije, pa dodao:

Za lokalitete poput Peristila, koji je spomenik nulte kategorije, Sustipana, Meštrovićevih Crikvenica ili Meštrovićeve galerije u zaštićenom području prirode vrede stroža pravila, na takvim lokacijama ne mogu se održavati nikakvi "žešći" sadržaji. Kad se organizator obrati Gradu, dobiće potrebne dozvole, jer se ovaj konkretni izvođač može uklopiti u navedeni ambijent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: