NATO lobista izneo sramotan zahtev: "Uklonite spomenik Milici Rakić" FOTO

Austrijski ekonomista i NATO lobista Ginter Ferlinger izneo je na svom nalogu na Tviteru sramotan i skandalozan zahtev da se "odmah ukloni spomenik" deci nastradaloj u bombardovanju SRJ 1999. godine, jer, prema njegovim rečima, on predstavlja "mrsko izvrtanje činjenica".

Život

Izvor: Blic

Ponedeljak, 13.03.2023.

15:23

NATO lobista izneo sramotan zahtev:
Foto: EPA-PHOTO/EPA/STR/as/cl/ow

Spomenik u Tašmajdanskom parku, koji kroz lik Milice Rakić, devojčice stradale od NATO bombi u Batajnici, simbolizuje stradanje sve dece tokom NATO agresije, prema Ferlingeru predstavlja dokaz "evropskog antiamerikanizma". "Dokle god srpski, pa čak i neki austrijski političari sa ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni", napisao je Ferlinger i dobio žestoke reakcije na svoju objavu. Podsetimo, spomenik "Bili smo samo deca" u Tašmajdanskom parku bolno je sećanje na NATO agresiju u kojoj je poginulo 79 najmlađih.

Felinger je predsednik Austrijskog komiteta za NATO, član NVO "IGCG International Governance Consulting Group" u "ETR Europeans for Tax Reform", a poznat je po svojim tvitovima u kojima, uglavnom mirno šetajući Beogradom, žestoko krtikuje Srbiju zbog svega i svačega – od odnosa prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, do odnosa prema Kosovu. Takođe, kao svoje aktivnosti navodi borbu za što brži ulazak Crne Gore u EU, i Kosova, Ukrajine i NiH u NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

477 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: