Vesti -

Sud je odlučio o sudbini koncerta narodnjaka u Puli

Koncert narodne muzike u pulskom Domu sportova Mate Parlov, koji je gradonačelnik Pule Filip Zoričić nedavno zabranio, ipak se neće održati, odlučio je Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudija Damir Rabar.

Izvor: Glasistre.hr
Podeli
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Podsetimo, nakon što je Glas Istre prvi pisao o toj temi koja se brzinom svetlosti proširila po celoj regiji, priča je dobila i svoj pravosudni krak, pa je agencija Hiljadarka, odnosno kompanija Cimar production kao organizator koncerta, podnela tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane u kojoj je trebalo da nastupe Duško Kuliš i prijatelji - Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Gradonačelnik Zoričić je svojim uticajem omogućio zabranu održavanja koncerta, koji je bio već gotovo rasprodat, jer mu se ne sviđa ta vrsta muzike. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli da se dogovaraju o tehničkim detaljima.

Kako bilo, organizatori su kao nadoknadu za finansijsku štetu tražili privremenu meru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. marta, te su usput najavili da bi u tom slučaju odustali od daljih postupaka, tačnije od novčanih potraživanja.

Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

Za kraj treba reći da sud nije, naravno, u svom odlučivanju uzimao u obzir muzički žanr, već se radi o primeni prava gde, u ovom konkretnom slučaju, nisu postignute pretpostavke za prihvatanje privremene koju je tražio organizator koncerta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu