Milanović o "srpskim cajkama": "Bole me kosti od njih, pola HDZ-a to sluša"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas odluku gradonačelnika Pule Filipa Zorčića o zabrani koncerta narodne muzike u tom gradu i istakao da ne voli tu, kako je kazao, kulturu zabranjivanja, ali ni tu muziku, koja mu ide na živce i od njega bole kosti.

Život

Izvor: B92

Petak, 24.02.2023.

13:45

Milanović o
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Dodao je da bi im dozvolio koncert jer, kaže, publiku imaju, pola HDZ-a sluša tu muziku.

"To se iz ljubavi naziva cajkama. Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce, bole me kosti od nje. Ja je ne bih branio. Odluka pulskog gradonačelnika je da to ne daju jer će tamo biti cajke", rekao je Milanović. Podsetio je da je u Puli pre 10 i više godina "imali koncert Marka Perkovića Tompsona pa su neki isto raspravljali o tome".

"Većinu stvari ja ne bih zabranjivao. Ne volim tu kulturu zabranjivanja... Ja bih im dao da imaju koncert. Publiku imaju, pa pola HDZ-a to sluša", rekao je Milanović, koji je učestvovao na obeležavanju 29. godišnjice Počasno-zaštitne jedinice i Dana vojne kapelanije Sveti Valentin u kasarni 1. hrvatski gardijski zbor na Tuškancu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: