Let 3 se penje na kladionicama: Srbija se pozicionira i bez predstavnika, favorit već poznat

Na jutjub kanalu Eurovision Song Contest, zvaničnom kanalu takmičenja, objavljene su pesme koje ćemo ove godine slušati u Liverpulu. Još nisu poznati predstavnici pojedinih zemalja na Evrosongu, stoga nisu sve pesme objavljene.

Život

Izvor: B92

Sreda, 15.02.2023.

12:36

Default images

Objavljena je pesma Mama ŠČ! kojom Let 3 predstavlja Hrvatsku na ovogodišnjem Evrosongu. U jednom danu njihov nastup s Dore na kanalu Evrosonga pregledan je 475 hiljada puta i skupio je više od 3.700 komentara.

Pesme objavljene isti dan nemaju ni 100.000 pregleda

Pesme koje su objavljene isti dan kad i Mama ŠČ! su Breaking My Heart izvođača Rejlija koji predstavlja Dansku te Sudden Lights pevača Aija koji predstavlja Letoniju. Od te dve pesme nijedna nije još prešla 100.000 pregleda.

Pesma Queen of Kings koju izvodi Alesandra, predstavnica Norveške, u deset dana skupila je 1.2 miliona pregleda na jutjub kanalu Evrosonga. Alesandra je jedna od glavnih favoritkinja, uz ukrajinski Tvorči, za pobedu na ovogodišnjem izboru.

Stranci oduševljeni Letom 3

Mnogo se komentara već skupilo ispod pesme Leta 3. Mnogi su oduševljeni viđenim. Komentare su ostavili Makedonci, Šveđani, Ukrajinci, Kanađani, Slovenci...

"12 bodova od Švedske za čelična m**a", "Satirično, sarkastično, zabavno, hrabro... Ma odlično", "Ovo je ono što je svetu potrebno, ne samo Evropi. Pozdrav iz Kanade", "Oni ni ne pokušavaju da pobede, ovo je samo dobra prilika da naprave nešto ludo na bini pred širom publikom. Očekujte neočekivano", "Pesma je odlična, glasaću za Hrvatsku. Bravo susedi - Slovenija."

"Shvatam poruku. Imate glas od Ukrajine", "Originalno, odvažno i prikladno", "Ovo je interesantno. Sigurno ste u top 5. Pozdrav iz Makedonije", "Ovo mora u finale", "Hrvatska spašava Evrosong da ne bude dosadan", "Sviđa mi se, Poljska vam želi sreću", samo su neki od mnogo komentara stranaca.

Hrvatska se penje na kladionici

Hrvatska je na evrovizijskim kladionicama bila na 29. mestu pre nego što se održala Dora. Otkako je Let 3 pobedio na hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije, stanje na kladionici je počelo da se menja. Hrvatska se trenutno nalazi na 15. mestu, a ispod nje su Švajcarska, Gruzija, Estonija, Austrija...

Srbija i bez predstavnika zauzima 18. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: