Dugih 11 godina bez Vitni: Poslednji nastup održala je samo dan pre tragedije

Preminula je uoči dodele Gremi nagrada, a posljednji nastup imala je dan ranije, kada se neplanirano popela na scenu na zabavi uoči Gremija. Otpevala je deo pesme "Yes Jesus Loves Me".

Život

Izvor: vecernji.hr

Subota, 11.02.2023.

11:56

Dugih 11 godina bez Vitni: Poslednji nastup održala je samo dan pre tragedije
Foto: EPA/LVNB / HANDOUT

Na današnji dan pre tačno 11 godina napustila nas je muzička diva Vitni Hjuston. Bio je 11. februar kada je pronađena bez svesti u svom apartmanu 434 u hotelu Beverli Hilton, u kadi punoj vode. Bolničari su stigli oko 15:30, ubrzo nakon poziva, i odmah počeli oživljavanje, ali je bilo prekasno.

Vest o tragičnoj smrti odmah je obišla svet koji je ostao bez jedne od najuspešnijih američkih muzičkih diva druge polovine 20. veka.

Vitni Elizabet Hjuston rođena je 9. avgusta 1963. godine u Nju Džersiju u porodici muzičara. Prvi album pod nazivom "Whitney Houston" objavila je 1985. i postao je najprodavaniji debitantski album svih vremena i doneo joj je prvi Gremi od njih šest, koliko ih je ukupno dobila.

Njen veliki uspon, ali i borba sa zavisnošću i sopstvenim demonima opisana je i u biografskom filmu "I Wanna Dance with Somebody" koji je krajem prošle godine stigao i u naše bisokope i koji u gotovo dva i po sata prikazuje vrlo solidan presek turbulentnog privatnog života i impresivne karijere žene koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda kao najnagrađivanija izvođačica svih vremena.

U filmu Vitni tumači sjajna mlada glumica Naomi Aki. Film prati životni put Vitni Hjuston, od devojke iz Nju Džerzija do jedne od najnagrađivanijih muzičkih umetnica svih vremena, a autori najavljuju da će publika imati priliku da vidi inspirativno, dirljivo i jako emotivno putovanje kroz njen život pre nego što je postala slavna, ali i najvažnije delove njene karijere uz zapanjujuća izviđenja i soundtrack najomiljenijih hitova.

Vitni je pokorila sve moguće svetske liste svojim singlovima, a bila je nagrađena i prestižnom muzičkom nagradom Gremi. Tokom svoje bogate karijere snimila je sedam albuma, a singlovi kao što su "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", "Higher Love" i "My Love Is Your Love" davno su se upisali na listu najizvođenijih svetskih evergrina.

Nažalost, iza impresivne karijere bili su i njeni brojni privatni problemi, ali i dugogodišnja borba s narkoticima, koji su joj na kraju i presudili. U trenutku smrti imala je 48 godina, a obdukcijom je ustanovljeno da je preminula od posledica utapanja nakon što je ostala bez svesti u kadi punoj vode, pre čega se predozirala kobnim koktelom alkohola i lekova.

Njeni problemi počeli su udajom za muzičara Bobija Brauna. Problematični Bobi uneo je nemir u njen život te se sve češće počelo pisati o njenim problemima s alkoholom i drogama. Od Brauna se razvela 2007. godine, ali problem sa drogom je ostao. Dva puta je bila na rehabilitaciji, ali nije uspela da se odupre ovom poroku.

Vitni je bila i ostala jedno od najvećih svetskih muzičkih imena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: