Živela sa 800 pacova, pa je prijavile komšije: Intervenisala veterinarska služba

Ljubiteljka glodara je u svojoj kući blizu Altenkirhena živela sa 800 pacova, ali, intervenisala je veterinarska služba, javljaju strani mediji.

Život

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2023.

09:24

Živela sa 800 pacova, pa je prijavile komšije: Intervenisala veterinarska služba
Foto: Shutterstock/Gallinago_media

Prošle nedelje, veterinarski zavod u Nemačkoj je oslobodio 400 životinja iz jedne kuće blizu grada Altenkirhena. Novu operaciju veterinari su sproveli u utorak pa su oslobodili još 400 životinja. Čini se da na tome neće stati i da ima još životinja za spasavanje. Potparol veterinarske inspekcije za taj okrug rekao je da su dojavu primili od komšija koji su se žalili na smrad. Objasnio je da su vlasti postupale pretpstavljajući da je žena zavisnica o "skupljanju životinja".

Žena je očito verovala da stvari drži pod kontrolom i nije shvatala da zapravo ne upravlja situacijom. Zasad istražitelji još nisu odlučili hoće li protiv žene podići optužnicu. Nemačko društvo za zaštitu životinja i druga slična udruženja zbrinula su njene pacove i osigurale im veterinarsku pomoć. Imaju za cilj da ih udome širom Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: