Vesti -

Ragbi savez "kenselovao" Toma Džonsa

Horovi koji su do sada pre početka ragbi utakmica i tokom poluvremena pevali hit Toma Džonsa "Delilah" više neće izvoditi tu pesmu širom Velsa jer je i zvanično izbrisana sa spiska pesama Ragbi saveza Valsa (Welsh Rugby Union).

Izvor: Headliner
Podeli
Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES
Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Iako je portparol stadiona Principality rekao za Sky News da je pesma uklonjena sa spiska za izvođenje tokom poluvremena tokom međunarodnih utakmica još 2015., sada su potvrdili da se više sigurno neće pojavljivati. Međutim, nema još uvek zabrane za posetioce utakmica koji žele da pevaju tu pesmu.

Pesma "Delilah" postala je sporna pošto se digla buka oko zaista kontroverznih stihova te pesme koja govori o tome kako je devojka Dilajla izbodena nožem nakon što je njen ljubomorni suprug otkrio da ona flertuje s drugim muškarcem, a koji kasnije moli za oproštaj nad njenim mrtvim telom.
Tom Džons završio na vrhu UK charta i postao najstariji muzičar kome je to uspelo

Portparol Principality rekao je:

"WRU osuđuje porodično nasilje bilo koje vrste. Prethodno smo tražili savet od stručnjaka vezano za pitanje cenzuriranja pesme i uz dužno poštovanje svesni smo da je to problematično i uznemirujuće za neke obožavaoce zbog same teme pesme."

Velšanin Tom Džons komentarisao je takođe kontroverze vezane uz tekst pesme, i izjavio za Sky News da su ljudi pesmu shvatili previše doslovno, odbacivši tvrdnje da se trivijalizuje nasilje nad ženama.

Dafid Ajvan, čija se velška himna “Yma O Hyd” sada peva po stadionima, rekao je tim povodom:

"Pesma o ubistvu nastoji da banalizuje ideju ubistva žene. Šteta je što su ove reči sada uzdignute do statusa sekundarne nacionalne himne", rekao je on.

Međutim, on se protivi zabrani izvođenja te pesme:

"Zabrana pesama nije nešto što bih ikada zagovarao, čak i da je to moguće."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu