Vesti -

Održan žreb za pesmu Evrovizije: Evo kada Srbija nastupa

U Liverpulu je održan žreb za ovogodišnju "Pesmu Evrovizije" kojim je utvrđeno u kojem će od dva polufinala nastupati ovogodišnji takmičari. Predstavnik Srbije će nastupiti u prvom polufinalu koje se održava 9. maja.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco
Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

U Liverpulu, gradu domaćinu ovogodišnje „Pesme Evrovizije“, održan je žreb za raspoređivanje učesnika po polufinalima na ovogodišnjem festivalu koji će se održati od 9. do 13. maja.

"Pravda za Ronelu" - Albanija nije prošla u finale, fanovi besni, viču: "Krađa"

Slučajnim izvlačenjem papirića odlučeno je da će se Srbija takmičiti u prvom polufinalu, a iste te večeri za prolazak u finale boriće se još i Hrvatska, Irska, Letonija, Malta, Norveška, Portugal, Azerbajdžan, Češka, Finska, Izrael, Moldavija, Holandija, Švedska i Švajcarska.

U drugom polufinalu takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Jermenije, Kipra, Rumunije, Danske, Belgije, Islanda, Grčke, Estonije, Albanije, Australije, Austrije, Litvanije, San Marina, Slovenije, Gruzije i Poljske.

Prava borba na Eurosongu vodila se između - Albanaca i Srba?

Kada je reč o finalistima, žrebom je utvrđeno da će Nemačka, Francuska i Italija glasati u prvom polufinalu, dok će Ukrajina, Španija i Velika Britanija glasati u drugom polufinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu