Tejt iz pritvora: Društvo mi prave bubašvabe, stenice i vaške

Bivši kik-bokser i učesnik u britanskim rijalitijima Endru Tejt, koji je prošlog meseca u Rumuniji uhapšen zbog sumnji za trgovinu ljudima, silovanje, i formiranje kriminalne grupe za eksploataciju žena, poslao je mejl u kojem se požalio na loše uslove kojima je navodno izložen u pritvoru.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.01.2023.

17:44

Tejt iz pritvora: Društvo mi prave bubašvabe, stenice i vaške

On je pratiocima svoje veb stranice pod naslovom ''Moj prvi mejl iz zatvora' poručio da će nastaviti da šalje ''svakodnevne lekcije iz nepravednog pritvora'', prenosi Dejli Mejl. Endru Tejt u poruci navodi, između ostalog, da mu je ćelija puna vaški, stenica i bubašvaba i da 'nema svetla.

''Pokušavaju da me slome. Bačen sam u ćeliju bez svetlosti. Bubašvabe, vaške i stenice su moji jedini prijatleji noću'', napisao je Tejt. U poruci u više navrata pominje zatvorske čuvare, za koje kaže da 'znaju da je nevin, i da ''samo obavljaju svoj posao'', jer moraju da prehrane porodice. ''Kad me čuvari dovode u sudnicu ili vraćaju u ćeliju, ja ih potpuno poštujem'', napisao je Tejt. Dejli Mejl navodi da je Tejt ovaj mejl napisao nakon što je rumunski sud presudio da on ostane u pritvoru još mesec dana.

On je napisao da su ''svi veliki revolucionari svoje generacije nepravedno zatvarani''. Endru Tejt, njegov brat Tristan, i još dve Rumunke uhapšeni su krajem devembra, a sud je doneo odluku 10. januara da osumnjičeni ostanu u pritvoru 30 dana. Rumunske vlasti su saopštile da su prilikom njihovog hapšenja zaplenjeni roba i novac u vrednosti od 3,96 miliona dolara.

Tejt, bivši takmičar u britanskom rijaliti šou "Veliki brat", postao je poznat po mizoginim primedbama i govoru mržnje. Zbog tih primedbi, Tejtu je zabranjen pristup svim važnijim društvenim mrežama, iako je njegov nalog na Tviteru ponovo postao aktivan u novembra nakon što je američki milijarder Ilon Mask kupio platformu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: