"Pusi Rajot" provocira Rusiju; Članica urinirala na Putinov portret

Članice ruske grupe "Pussy Riot" objavile su novi spot "Mama, ne gledaj TV".

Život

Izvor: B92

Nedelja, 25.12.2022.

14:37

Foto:EPA/ESTELA SILVA

Učesnice ovu pesmu nazivaju svojom izjavom protiv rata u Ukrajini. Polovinu videa čine dokumentarni snimci rata i njegovih posledica: eksplozije u Kijevu, Harkovu, Mariupolju, Kremenčugu, Dnjepru.

Marija Aljohina, Olga Borisova i Dajana Burkot izjavile su portalu Meduza da su sve materijale prikupile same, a kadrovi nisu izabrani slučajno.

"Želimo da se ljudi širom sveta ne okreću od ovih pucnjeva i da se sete zločina koje Putin i njegova vojska čine već 10 meseci. Želimo da govorimo istinu. Želimo da vičemo što je moguće glasnije o ovom ratu. Moramo to zaustaviti", rekle su.

Video takođe sadrži snimke antiratnih protesta u Rusiji, uključujući snimke zapaljenih vojnih kancelarija i feminističkog antiratnog mitinga otpora, kao i krstove u znak sećanja na poginule stanovnike Mariupolja.

Scene u kafiću snimili su u Parizu Taisije Krugovih i Vasilij Bogatov, koji su dokumentovali Pudi Rajot od osnivanja grupe 2011. Na snimku možete videti i antiratne grafite koje su članovi benda ispisali uveče posle koncerata tokom turneje po Evropi. U Švajcarskoj su zbog ovoga čak i privedeni.

Posebno je privukao pažnju završni snimak na kojem jedna od članica "Pusi Rajota" urinira na portret Vladimira Putina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: