- Vesti -

Velika Britanija sprema novi zakon samo zbog Harija i Megan: "Vrlo problematičan par"

Britanski parlamentarni zastupnik i član Konzervativne stranke Bob Sili je najavio kako planira da predloži zakon koji bi omogućio da se princu Hariju i Megan Markl oduzmu titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/DOMINIC LIPINSKI / PA PHOTOS / POOL
Foto: EPA-EFE/DOMINIC LIPINSKI / PA PHOTOS / POOL

Nacrt predloga zakona bi trebalo biti pripremljen do kraja godine, a omogućio bi britanskim parlamentarcima da glasaju o davanju ovlašćenja Tajnom veću da degradira kraljevski status para.

Sili je potvrdio da će napisati predlog novog zakona, samo dan nakon objavljivanja dokumentarca o Hariju i Megan na Netfliksu, koji je izazvao bes dela kraljevskih obožavatelja. Ipak, tvrdi da je razmišljao o zakonu čak i pre dokumentarca, istakavši da postoji "politički problem" s Harijevim komentarima, budući da je Hari prestao da radi kao viši član kraljevske porodice pre više od dve godine.

"Oni su vrlo problematičan par"

Nejasno mu je zbog čega je Hari nastavio da koristi svoju titulu dok je "istovremeno uništavao instituciju monarhije i svoju porodicu".

"Osim što uništava svoju porodicu i unovčava svoju bedu, on takođe napada neke važne institucije u ovoj zemlji", kazao je Sili, prenosi Sky News.

Na temu potencijalnog oduzimanja titula se osvrnuo i ministar zapošljavanja Gaj Operman, koji je uveren da su Hari i Megan "posve nebitni" za napredak Ujedinjenog Kraljevstva, ali i celokupne kraljevske porodice.

"Mislim da su oni očito vrlo problematičan par, za koji mislim da svako ko ih pogleda može reći koliko je tužno stanje stvari. Prema tome, slažem se da su potpuno nevažni za ovu zemlju i napredak ove zemlje i kraljevske porodice koju svi podržavamo", kazao je Operman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 132 idi na stranu