Japanci posle utakmice čistili za Hrvatima: "Sramota, ali ih ne dotiče" FOTO

U jučerašnjoj utakmici su se za prolaz dalje na Svetskom prvenstvu borili Japan i Hrvatska, a pobedu je odnela Hrvatska i plasirala se u četvrtfinale Mundijala posle penala. Ipak, najveći utisak su ponovo ostavili Japanci, koji su za Hrvatima čistili stadion.

Život

Izvor: Milana Petkoviæ

Utorak, 06.12.2022.

09:40

Japanci posle utakmice čistili za Hrvatima:
Foto: Profimedia, Sputnik

Kako ovo nije prvi put da čiste nakon utakmice, ljudi se dive Japancima i hvale ih kao najodgovornije navijače na Mundijalu.

"Kakvi ljudi, svaka im čast", "Treba svi da se ugledamo na njih", "Ovo je sramota za navijače za kojima čiste, ali ne verujem da to njih dotiče", pišu ljudi.

Svet gleda u japanske navijače koji se stide tuđe sramote: "Šta rade, nije njihova utakmica" VIDEO
Foto: Profimedia, Sputnik
Međutim, postoji logično objašnjenje za to zašto se Japanci ponašaju na ovaj način i selektor njihovog tima je otkrio tačan razlog.

"Za Japance je to sasvim normalna stvar. Kada napuštate mesto, mora da bude čistije nego što je bilo pre dolaska", rekao je Hajime Moriyasu, selektor japanskog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: