- Vesti -

Nije potrajalo: Hrvatica zbog dugog jezika izgubila titulu Miss Bolivije

Bolivijski hrvatskih korena Fernandi Pavišić Rojas oduzeta je titula Miss Universe Bolivije usred skandala koji je nastao nakon što je procureo video u kom se moglo čuti kako se misica ruga kolegicama koje su se s njom takmičile na izboru.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zbog sporne snimke Fernanda je optužena za rasizam i diskriminaciju pa su vlasnici takmičenja utvrdili da je najbolje da joj se oduzme kruna.

"Nikada nisam davala nikakve rasističke ili diskriminišuće izjave ni o kome. Titula lepote je prolazna, a život je više od krune. Ovi loši trenuci ostavljaju dobre lekcije koje će mi pomoći da rastem kao osoba i ispunim sve ciljeve", oglasila se Fernanda nakon oduzimanja titule.

Iako je rođena i odrasla u Boliviji, Fernandini pradeda Hugo i baka Drina bili su s otoka Brača. Njen čukundeda Nikola Pavišić Stanić emigrirao je iz Hrvatske u Boliviju oko 1900. godine. Njen deda Roberto Pavišić rođen je u Boliviji. Bio je istaknuti i cenjeni član Hrvatske zajednice Cochabamba od njenog osnivanja te priznati promoter sporta u gradu.

Fernanda je studentkinja psihologije na Bolivijskom katoličkom univerziteta te je članica Hrvatske zajednice La Paz, a ujedno i izvrsna sportistkinja. Pre izbora za Miss Bolivije je izabrana za Miss Kočabambe 2022. Trebalo je da predstavlja rodnu Boliviju na ovogodišnjem izboru za Miss Universe u Kostarici, no za to više neće imati priliku. U toj ulozi zameniće je Marija Kamila Sanabrija Perejra, koja je već zvanično predstavljena kao nova Miss Bolivije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 132 idi na stranu