- Vesti -

I posle Tita - Tito: Ova fotografija je srušila internet FOTO

Fotografije iz prošlosti su važan dokaz i istovremeno sećanje na druga vremena i ljude koji su tamo živeli. Današnja tehnologija nam omogućava da mnoge crno-bele fotografije oživimo, što je slučaj i sa Josipom Brozom Titom.

Izvor: Klix
Podeli
Foto: Tito
Foto: Tito

Instagram stranica Istorija u boji, koju prati preko milion ljudi, na svom profilu deli fotografije iz prošlosti u boji.

Kako se bliži kraj godine, počeli su da dele listu objava koje su prikupile najviše lajkova tokom 2022. godine, a našla se i ona predsednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita na kojoj je pozirao sa naočarima.

Iako Tito izgleda kao maneken, to se ne poklapa sa okolnostima u kojima se nalazio na fotografiji. Na stranici se navodi da je fotografija predsednika, koji je svojevremeno vladao zemljom od 1953. do 1980. godine, snimljena 1928. godine, kada je uhapšen zbog komunističkih aktivnosti.

Tada je imao 36 godina

Ipak, pojava jugoslovenskog predsednika oduševila je stranu javnost, a neki su primetili da njegov stil podseća na likove iz serije "Peaki Blinders" i čak sugerisali ko bi mu idealno pristajao da ga igra u filmu.

"Mislim da bi njegov lik odlično odgovarao Džoniju Depu", zaključio je neko u komentarima.

Kolorizovani prikaz Tita potpisuje digitalni stručnjak Julius Bekman Jaskelajnen, a ranije ove godine prikupio je 27,9 hiljada lajkova na pomenutoj stranici, čime je zauzeo 12. mesto među najpopularnijim objavama ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 132 idi na stranu