Vaspitna za Kanjea od Maska: "Dao sam sve od sebe, ponovo je prekršio pravilo"

Tviter je ponovo suspendovao profil Kanjea Vesta, samo dva meseca nakon što je vraćen, jer je prema navodima vlasnika platforme Ilona Maska poznati muzičar prekršio pravilo platforme koje zabranjuje podsticanje nasilja.

Život

Izvor: Klix

Petak, 02.12.2022.

10:50

Vaspitna za Kanjea od Maska:
Foto: s_bukley/Shutterstock

Mask, koji je sebe imenovao "apsolutistom" slobode govora, prvobitno je u oktobru pozdravio povratak repera na platformu. Kanje Vest je sada poznat pod novim umetničkim imenom Ye.

"Dao sam sve od sebe. Uprkos tome, on je ponovo prekršio naše pravilo zabrane podsticanja na nasilje. Profil će biti suspendovan", napiso je Mask kasno u četvrtak na svom profilu.

Profil problematičnog repera je suspendovan u roku od sat vremena od Maskove objave, koja je nastala kao odgovor jednog korisnika Tvitera koji se obratio vlasniku platforme: "Molim vas, sredite Kanjea". Tviter nije odmah odgovorio na zahtev ovog tviteraša.
Foto: Profimedia
Ye imao 30 miliona pratilaca

Pre suspendovanja profila, muzičar je imao preko 30 miliona pratilaca, Tviter je blokirao jedan od njegovih tvitova čiji sadržaj mediji nisu uspeli da provere.

Tviter platforma je profil repera ponovo aktivirala pre nego što je Mask završio preuzimanje kompanije za 44 milijarde dolara. Mask je kasnije pojasnio da nije imao nikakvu ulogu u vraćanju Yea na Tviter.

Ye je u četvrtak na Tviteru objavio fotografiju holivudskog mogula Arija Emanuela kako crevom prska vodu po Maskovoj glavi. Uz sliku je napisao: "Zauvek pamtiti ovo kao moj poslednji tvit #ye24". Zatim je profil suspendovan.

Mask je napomenuo da je profil suspendovan zbog podsticanja na nasilja, a ne zbog postavljanja "neatraktivne slike na kojoj me Ari poliva".

U novembru, Tviter je ponovo aktivirao neke kontroverzne profile koji su bili zabranjeni ili suspendovani, uključujući satiričnu veb stranicu Babylon Bee i komičarku Keti Grifin. Mask je takođe odlučio da vrati profil bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa nakon što je većina korisnika Tvitera glasala za Trampov povratak u jednoj anketi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: