Glumac Dejan Bućin o ulozi u seriji "Popadija": ""Hoće me takve uloge"

Humoristička serija "Popadija“ uveliko je osvojila srce publike. Svakog petka u 22.00, gledaoci imaju prilike da gledaju odnos modernog i seoskog, kako se popadija Dessa prilagođava životu u manjoj sredini, a kako meštani reaguju na nju, i u tim situacijama dolazi i do komičnih momenata.

Život

Izvor: TV Prva

Petak, 02.12.2022.

15:43

Glumac Dejan Bućin o ulozi u seriji
Foto: Prva TV/Aleksandar Krstoviæ

Dok Dessa, koju tumači harizmatična Nina Seničar, u seriji važi za simbol "gradske ribe", Miki je jedan staloženi paroh koji pokušava da balansira između sela i svoje supruge. Ekskluzivno za naš portal, glumac Dejan Bućin, opisao je svoj popa Mikija.

"On je imao burnu prošlost i spas je našao u veri i Bogu. Mislim da ga je ljubav prema Dessi dodatno stabilizovala. Diplomatska komunikacija je njegova glavna karakteristika. On "gasi požare koje ona potpaljuje“. On prvenstveno, kao svešteno lice, mora da služi tom selu, da im stalno bude na usluzi i to čini kako zna i ume“, govori Dejan o svom liku i dodaje:

"Ja sam privatno takođe diplomata. Stišavam tenzije, kada dođe do nekog sukoba, ali to činim samo do određene tačke. Impulsivan sam kao i Miki, lestvica je visoka, ali kada mi dođe "žuta minuta“, onda "pucam“.

Pored toga što im nije isti životni poziv, Dejan i pop Miki se u još jednom veoma razlikuju.

"Ja bih se uvek odlučio za ljubav i osobu sa kojom sam, nego za nešto što je "iznad“ mene. Takođe, Miki je trapaviji od mene i sviđa mi se što je tako i što je poklekao pod pritiskom i da mu se naravno zbog toga dešavaju greške, jer pokušava sve da namiri. Ja bih to verovatno odradio malo "hladnije" glave".

Glumac je u poznatoj seriji "Nečista krv" tumačio vladiku Mirona, a u filmu "Sedam Isusovih čuda" našao se u odgovornoj ulozi Isusa Hrista.

"Hoće me takve uloge. Drago mi je, jer mi ljudi automatski pripisuju neku staloženost, smirenost i duhovitiji um“, priznaje Dejan i dodaje da je za njega "vera privatna stvar“.

"Ne mora da bude deo institucije. Može da bude, ko se pronađe u tome, ali ono što je čar vere jeste taj vični odnos prema nečemu što je iznad nas. S obzirom na to da ja živim u jednom multikulturalnom društvu, u Nemačkoj, sve vere gledam na isti način i mogu da ih poredim, jer vidim da, ako idu iz srca, onda svi imaju isti cilj. I to je najvažnije. Tako da, svejedno da li je to krst, polumesec, Davidova zvezda, ako neko sebe vidi u tome i otkrije suštinu religije, onda je to pravi izbor“.

Glumac smatra da će serija privući šire narodne mase, upravo zbog spoja modernog života i onog na selu, pogotovo što ova serija prikazuje prednosti i mane te dve strane.

"Snimali smo u Maloj i Velikoj Moštanici i to su predivna mesta. Mnogo mi je prijao taj mir. Koliko god da smo na pauzama od snimanja živeli taj neki „urbani način života“, svako na svom telefonu, prijalo mi je da se prošetam niz poljanu, sednem na neko ćebence ispod drveta i odremam. Iako dolazim iz gradske sredine i volim to, prija mi i ova druga varijanta“.

Na pitanje da li bi mogao da zamisli sebe da živi na selu, kao farmer, Dejan je dao iskren odgovor.

"Mislim da bi mi prijalo, a da to ni ne znam. Voleo bih da živim u nekom selu blizu grada. Takođe, ja sam neko ko strašno voli životinje i kao Dessa sam u seriji – ja sam vegan u privatnom životu. Voleo bih da imam farmu koja će ličiti na zoološki vrt gde će sve životinje srećno živeti do kraja života“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: