"Ja volim Hitlera"

Reper i modni dizajner Kanje Vest redovno šokira svojim izjavama. Javnost je zbunjena ovolikim naletom nepotrebnih komentara, a čini se da tro traje od razvoda sa Kim Kardašijan. Sada, nova izjava ima veze sa Hitlerom.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2022.

21:40

Foto:EPA/ETIENNE LAURENT

"Svako ljudsko biće ima neku vrlinu, a pogotovo Hitler. Hitler je isto rođeni hrišćanin. Ja vidim i neke dobre stvari kod Hitlera. Volim sve ljude. Jevreji mi neće govoriti da moram da ih volim i da moram da volim to što rade sa ugovorima i ono što forsiraju sa pornografijom", rekao je Kanje u intervjuu sa teoretičarom zavere Aleksom Džonsom. Kada je Džons rekao da ne voli naciste, Kanje je dobacio: "Ja volim Hitlera. Moramo da prestanemo sa ocrnjivanjem nacista svo vreme."

Kroz emisiju Kanje je nekoliko puta prozivao Jevreje i veličao Hitlera. "Ti imaš malo fetiš na Hitlera", pitao ga je Džons u jednom trenutku, kojem je bilo dosta neprijatno zbog Vestovih antisemitističkih izjava. "Nisam baš za to što govoriš o Jevrejima", nadovezao se Džons.

"Volim i naciste"

Džons je pokušao da uzvrati Kanjeu na izjave o Hitleru i nacistima, ali ovaj se nije dao. "Ne volim reč 'zli' uz reč nacisti. Ja volim Jevreje, ali volim i naciste", rekao je Vest kasnije.

Podsećamo, Kanje Vest je zbog ranijih antisemitskih izjava na Tviteru izgubio unosne poslove sa raznim modnim brendovima što je dovelo do masovnih finansijskih gubitaka u vrlo kratkom roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: