Erupcija gejminga, zabave i smeha ovog vikenda na Games.conu

Bez obzira na to da li ste gejmer, Tech fanatic, ili volite popularnu kulturu i dobru zabavu ne propustite da ovog vikenda posetite hale 1 i 2 Beogradskog sajma jer Games.con obećava fenomenalan provod za svačiji ukus i sve generacije!

Život

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2022.

16:08

Erupcija gejminga, zabave i smeha ovog vikenda na Games.conu
Foto: PROMO

Najveći festival gejminga, pop kulture i najekskluzivnije zabave svoja vrata otvara u petak, 25. novembra u 10h ujutru i trajaće do nedelje, 27. novembra u 22h.

Preko 100 učesnika i izlagača, sa više od 50 najraznovrsnijih i vrlo uzbudljivih aktivacija postaraće se za fenomenalan provod za sve uzraste! Escape room, Stress Out zona, Laser Tag, All Style Battle takmičenje u plesu, Airsoft i Izložba Alan Ford, samo su neki od programa koji će predstojeći vikend učiniti nezaboravnim.

Organizacija RC Srbija pružiće svim posetiocima priliku da u subotu i nedelju upoznaju mikro dronove dok će se u nedelju održati uzbudljiva trka dronova od 5” kada će profesionalni piloti imati priliku da pokažu svoje umeće u letenju.

Neizostavni deo svakog Games.CON-a svakako su i Esport turniri a ove godine će ih u organizaciji Klan RUR, Fortuna Esports, Klikcon, EHLS i mnogih drugi biti više od 20!

Očekuju nas popularni naslovi poput LoL-a, Mortal Kombata, FIFE i CS:GO, ali biće tu i nekih novina, kao što su Valorant i Overwatch 2. Biće tu ponešto za svakoga – od pucačina i MOBA, pa sve do borilačkih igara i fudbalskih simulacija.

Pored esports turnira, čekaju vas i takmičenja u aktuelnim board igrama poput Catana, Klask i turnira Viktor Singidumi, ali i fantastični Warhammer Age of Sigmar godišnji turnir. Sigurni smo da će se na bogatom repertoaru pronaći igra koja baš vama leži!

A za sve fanove atraktivnih Kostima, tu je i nezaobilazna Cosplay revija i takmičenje koje će se održati u dve kategorije: Kategorija “GEJMING”– Kostimi iz video igara – takmičenje će se održati u subotu 26.11 i kategorija “POP kultura” – Kostimi iz filmova, serija, animea, mangi i ostalih ostvarenja POP kulture – takmičenje će se održati u nedelju 27.11.

Osim toga, Games.con će po peti put zaredom biti domaćin najvećeg međunarodnog turnira u istorijskom evropskom mačevanju u ovom delu Evrope.

Tri borilišta i skoro 90 takmičara u Terca areni garantuju uzbudljiv turnir koji će se održavati sva tri dana festivala. Pored samog takmičenja, posetioci festivala će imati priliku i da se oprobaju u mačevanju sa demo borcima koji će uživo pokazivati osnove istorijskog mačevanja.

Međutim, ovogodišnji Gamescon donosi sjajne vesti za sve ljubitelje popularnih anime i manga ekranizacija. Na Main Stage-u hale 2 će se svakog dana emitovati po nekoliko epizoda serija popularnih mangi produkcije Crunchyroll. Ali to nije sve. Games.CON je u saradnji sa bioskopom CineStar obezbedio emitovanje tri ekskluzivne premijere najpolpularnijih manga filmova samo za u nedelju, 27. novembra. Premijere će se održati u bioskopu Cinestar Ada Mall i rezervisane su samo za posetioce Games.con festivala koji će svoju besplatnu kartu moći da preuzmu na štandu Crunchyroll-a. Više informacija o premijerama i terminima projekcija možete pronaći na linku. Požurite na Games.Con, odnosno Crunchyroll štand, broj mesta u Sali je ograničen.

Pored svega navedenog gejming fanatici moći će da se udobno smeste u free gejming zoni i da uživaju igrajući svoje omiljene igre na Playstation 5 i PC računarima.

Ukoliko još uvek niste, požurite po svoju ulaznicu ispred Hale 2 ili na svim prodajnim mestima Gigstixa.

Uplovimo zajedno u fantastične doživljaje i proslavimo sedmi rođendan Games.con festivala!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: