Preminuo glumac i muzičar Vilko Džonson

Muzičar i glumac Vilko Džonson preminuo je u 75. godini, kako je objavljeno na Tviter i Fejsbuk stranicama njegovog benda.

Život

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 23.11.2022.

15:48

Preminuo glumac i muzičar Vilko Džonson
Foto:Profimedia

"Ovo je saopštenje koje nikada nismo želeli da objavimo, a objavljujemo ga teška srca: Vilko Džonson je umro. Preminuo je kod kuće u ponedeljak, 21. novembra. Hvala vam što poštujete privatnost porodice u ovom veoma tužnom trenutku. Počivaj u miru, Vilko Džonson", navodi se u saopštenju.

Džonson, koji je ranije bio nastavnik engleskog, postao je slavan 1970-ih sa grupom "Dr Feelgood". Muzičar, rođen kao Džon Piter Vilkinson, bio je poznat po svom prepoznatljivom stilu sviranja gitare i igrao je važnu ulogu u uticaju na engleski pank pokret.

Takođe je bio u bendu Ian "Drury and the Blockheads" pre nego što je osnovao sopstvenu grupu, Vilko Johnson Band.

Glumcu je 2013. dijagnostikovan terminalni rak pankreasa i ostavljeno mu je samo 10 meseci života nakon što je pronašao kvržicu u stomaku. Godine 2014. otišao je po drugo mišljenje, a dalji testovi su otkrili da je njegov rak pankreasa retka i manje agresivna maligna bolest.

U aprilu 2014. podvrgnut je devetočasovnoj operaciji u bolnici u Kembridžu da bi mu uklonili pankreas, slezinu, deo želuca i deo tankog i debelog creva. U oktobru 2014. rekao je fanovima da nema raka kada se pojavio na dodeli K nagrada.

Posle operacije i do smrti, legendarni gitarista je nastavio da nastupa, svirajući po Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: