Puriša Đorđević nikada nije preboleo Milenu Dravić: "Uvek je jedino i najviše volim"

Jedan od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih filmskih autora, Puriša Đorđević, preminuo je danas u Beogradu, a za života nikada nije uspeo da preboli Milenu Dravić koja ga je ostavila 1980. godine i posle koje se, kako je govorio, Puriša "nikad nije opametio". Uvek je i bez obzira na sve tvrdio da nju "jedino i najviše voli".

Život

Izvor: Novosti

Sreda, 23.11.2022.

15:14

Puriša Đorđević nikada nije preboleo Milenu Dravić:
Foto: Profimedia

Živeli su zajedno nekoliko godina, a na Purišu Đorđevića je ovaj brak ostavio neizbrisiv trag.

"Ljubav prema Mileni nosim iz naših zajedničkih filmova.To nije takozvana ljubav muškarca i žene, nego ljubav zajedničkih ideja, misli, osećanja, koju između nas treba da prenesemo drugima. Milena i ja smo kratko bili u braku, nismo imali ni fotografiju sa venčanja. A venčali smo se 1960, u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. To je bila beda, sirotinja, nismo imali ni stan u Beogradu. Ali, među nama rečeno, mene su sve žene koje sam voleo ostavljale, smatrajući da više volim film nego njih. I bile su u pravu, film je bio i ostao moja najveća ljubav", pričao je čuveni Puriša Đorđević.

U životu je najviše voleo filmove sa Milenom Dravić jer je verovao da kroz njih i ljubav nastavlja da živi.

"Ono što se govorilo i pisalo o Mileni kad je preminula bilo je više reklama za pisce i one koji govore. A ja sam i dalje ostao sa njom, iz prostog razloga što mi imamo 11 snimljenih filmova. Davno sam izjavio da su moji filmovi - filmovi Milene Dravić, i imao sam prava da to kažem. Ti filmovi ostaju, najbolje rečeno, ostajemo Milena i ja za naredna pokolenja, i koliko budu živeli naši filmovi, toliko će živeti i moj odnos sa njom", pričao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: