Hodža iz Mitrovice uputio bizaran apel Albancima: "Ne jedite hranu iz Srbije, jačamo neprijatelja"

Hodža iz južnog dela Mitrovice Ekrem Avdiu tokom predavanja u džamiji, apelovao je na Albance da ne konzumiraju srpske proizvode.

Život

Izvor: Milana Petkoviæ

Utorak, 22.11.2022.

09:28

Hodža iz Mitrovice uputio bizaran apel Albancima:
Foto: Profimedia, Erkin Keci / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Avdiu je u svom govoru naveo je da se kupovinom srpskih proizvoda jača "privreda neprijatelja".

"Ne kupujte, ne konzumirajte proizvode Srbije, konzumirajte domaće proizvode, jer na taj način privreda Kosova raste i razvija se. Kupovinom srpskih proizvoda jačate privredu neprijatelja", rekao je on tokom predavanja u džamiji.

Ono što najviše čudi je činjenica da hodža u džamiji, mestu gde bi trebalo da se propoveda ljubav i međusobno poštovanje uprkos različitostima, poziva na odricanje od hrane samo zato što dolazi iz Srbije.

Na ovaj način hodža može samo da našteti Albancima koji poslušaju njegov savet jer je proizvoda poreklom sa Kosova na rafovima tamošnjih prodavnica vrlo malo, te ostaje pitanje koliko im je Ekrem Avdiu ovim apelom zapravo poremetio svakodnevicu, ali i koliko je vernika uopšte spremno da ga posluša s obzirom na to da je ono što traži zaista bizarno. Ostaje da vidimo...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: