- Vesti -

Predviđali su da neće živeti preko 15 godina, a danas je ambasador Svetskog prvenstva

Dvadesetogodišnji Ghanim Al Muftah ambasador je Svetskog fudbalskog prvenstva koji je na otvarenju nastupio s Morganom Frimenom. Ghanim je zbog svoje teške životne priče postao inspiracija i uzor mladima u tom delu sveta. Na društvenim mrežama prate ga milioni ljudi.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ghanim pati od sindroma kaudalne regresije, retkog poremećaja koji ometa razvoj donjeg dela kičme. Iako su lekari predviđali da neće preživeti više od 15 godina, Ghanim je uspeo te je danas simbol nade mnogima. Poznat je i kao najmlađi katarski preduzetnik (osnovao je kompaniju koja se bavi proizvodnjom sladoleda).

Bavi se raznim sportovima te mu je san da predstavlja svoju zemlju na Olimpijadi. U školi je, pišu svetski mediji, igrao fudbal s kopačkama na rukama. Popeo se i na Džabel Šams, najviši planinski vrh u celoj regiji. Studira političke nauke s ciljem da postane diplomata, a zatim i premijer svoje zemlje.

"Unutar svojih kapaciteta kao veleposlanik SP-a, želim da pošaljem poruku nade, inkluzivnosti, mira i jedinstva za čovečanstvo", poručio je u svojoj izjavi nakon što je odabran za ambasadora ovogodišnjeg Svetskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 134 idi na stranu