Metju Peri napokon progovorio: "Imao sam 2 odsto šanse da preživim"

Glumac Metju Peri godinama se bori sa porocima, a nedavno je priznao da je njegova borba sa zavisnošću od alkohola i droge u jednom trenutku postala toliko teška da je pre nekoliko godina "skoro umro" sa 49 godina kada mu je puklo debelo crevo zbog prekomerne upotrebe narkotika.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2022.

08:14

Metju Peri napokon progovorio:
Foto: Profimedia/

Metju Peri koga svi znamo po ulozi legendarnog Čendlera Binga u seriji "Prijatelji" 2018. godine je završio na operaciji, a sada je priznao da dve nedelje proveo u komi, a sveukupno pet meseci u bolnici, kao i da je devet meseci nakon operacije morao da koristi stomu.

"Doktori su mojoj porodici rekli da imam 2 odsto šanse za preživljavanje. Stavili su mi uređaj koji se zove ECMO aparat, koji diše umesto tvojih pluća. Niko to ne preživi", rekao je glumac za People.

Peri je odlučio da iskreno progovorio tome koliko su mu zavisnosti od droge i alkohola uništile život u svojim memoarima Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, koja će izaći 1. novembra.

"Sada sam prilično zdrav. Ne smem više da idem u teretanu, jer ne želim samo da igram superheroje. Ali trenutno sam prilično zdrav momak", rekao je Peri, koji nije otkrio koliko je dugo trezan, ali je rekao kako "broji svaki dan".

"Važno je, ali ako izgubite treznost, to ne znači da ste izgubili sve to vreme i obrazovanje. Vreme koliko si trezan se menja, ali to je sve što se menja. Znaš sve što si znao pre i dok god uspevaš da se vratiš, a ne umreš, mnogo ćeš naučiti", rekao je da mu 14 ožiljaka na stomaku služi kao podsetnik da nikada više ne uzima narkotike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: