Poznat datum sahrane Gorice Nešović

Voditeljka i novinarka Gorica Nešović preminula je juče u 59. godini.

Život

Izvor: B92

Petak, 07.10.2022.

15:14

Poznat datum sahrane Gorice Nešović
Foto: Printscreen/TV Prva

Kako mediji prenose, Gorica Nešović će biti sahranjena na groblju Orlovača.

Sahrana će se obaviti u ponedeljak 10. oktobra u 14. sati.

Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije Ritam srca na Studiju B. Objavila je tri knjige inspirisane običnim životom. Iza sebe je ostavila sina Marka, živela je i radila u Beogradu.
Godine 1982. postala je član redakcije Omladinskog programa Ritam srca , koji se tada emitovao na Studiju B, a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92. Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : Vampir kviz, One man show, Poplava. Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe Videodrom i Neosvest. Bila je i urednica beogradskog Radija Siti.

Bila je prava borkinja, a njena bolest je tihi ubica – 10 godina joj trebalo da je otkrije

Tokom osamdesetih godina radila je i kao Disk-džokej u tada popularnim klubovima Akademija, Fuzija i Buha, gde je birala muziku Nakon toga Gorica Nešović radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje. Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa kolegom Draganom Ilićem.

Jelica Greganović dirljivo o prijateljici Gorici: "Ovo nigde nećete pročitati o njoj"

Posle četiri godine buđenja na talasima "Radio Beograda", pozitivne vibracije, koje dugogodišnji voditeljski tandem stvara, prešla je na radio Indeks.

Gorica je napisala i tri romana, "Priči nikad kraja" sa Jelicom Greganović, "Kuvarica" i "Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: