- Vesti -

Uoči proglašenja aneksije, žalio se na bolove; Putinova bolest napreduje?

Uoči ceremonije u petak u Moskvi, na kojoj je Vladimir Putin najavio pripajanje četiri ukrajinska regiona Ruskoj Federaciji, ponovo se pojavilo da je ruski predsednik ozbiljno bolestan i da to u velikoj meri utiče na njegove presude o Ukrajini.

Izvor: Net.hr
Podeli
Foto:EPA/ GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN
Foto:EPA/ GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN

"Veoma je čudno da teško bolesna osoba ne može da radi i putuje, posebno uz sav komfor, u pratnji tolikog broja lekara i sa svim vrhunskim medicinskim standardima koji su mu na raspolaganju", rekao je Valerij Solovej, ruski politički analitičar u egzilu, koji tvrdi da se Putinovo zdravlje dramatično pogoršava.

Održao sastanak nagnut ka napred

Miror piše, pozivajući se na izveštaj Telegram kanala General SVR, da se uoči ključnog sastanka uoči odluke o pripajanju četiri ukrajinska regiona Putin "žalio na jake bolove u trbušnoj duplji, što se nije moglo brzo zaustaviti, a sastanak je držao nagnut napred, trudeći se da zadrži prirodnu poziciju''.

Ovakav Putinov stav, piše Miror, primećen je i na ovonedeljnom sastanku u Sočiju, gde se sastao sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Rak abdomena i Parkinsonova bolest?

"Putinova onkološka bolest napreduje i, uprkos adekvatnom lečenju u poslednje vreme, bolovi nisu u potpunosti ublaženi. Treba biti svestan da ozbiljno fizičko i psihičko stanje ruskog predsednika utiče na donošenje ključnih odluka", navodi se u tekstu objavljenom na Telegram kanalu General SVR.

Isti kanal je ranije objavio da Putin boluje od raka abdomena i da ima Parkinsonovu bolest u ranoj fazi i šizoafektivni poremećaj.

Ruski analitičar Vladimir Solovej, tvrdeći da ima izvore u Putinovom krugu, ističe da su odluke koje je Putin doneo 24. februara (početak invazije) i 21. septembra (početak mobilizacije) direktna posledica njegovog fiziološkog statusa. Solojev čak tvrdi da Putin ne bi napao Ukrajinu da je dobrog zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 142 idi na stranu