Skandal trese Hrvatsku: Masovna hapšenja zbog lažnih kovid potvrda, na spisku i slavni pevač

U najnovijoj akciji Uskoka u sredu ujutro uhapšeno je samo 12 osoba predvođenih bivšom medicinskom sestrom iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, Petrom Rumihom (32), ali kako kako hrvatski mediji saznaju, broj osoba koje je policija prijavila kao one koji su uz pomoć Rumihe i drugih posrednika nabavili lažne kovid potvrde mnogo je veći, a među njima je i Toni Cetinski.

Život

Izvor: Jutarnji list

Četvrtak, 29.09.2022.

13:26

Skandal trese Hrvatsku: Masovna hapšenja zbog lažnih kovid potvrda, na spisku i slavni pevač
Foto: Profimedia

Toni Cetinski je nakon izbijanja pandemije kovida u više navrata iskazivao svoje antivakserske stavove. Cetinski se početkom izbijanja pandemije i pogotovo sa uvođenjem karantina i režima izdavanja kovid potvrda pozicionirao kao jedna od najistaknutijih javnih osoba koja je te mere osporavala.

"Ko hoće nek‘ se vakciniše, nemam ništa protiv. Ne dam. Ja jednostavno ne dam da me neko vakciniše. Otvorite Goli otok za nas koji ne želimo vakcinu, pa nas lisicama privedite, zatvorite, zaključajte, čekajte da zaspemo ili nas uspavajte pa nas na silu vakcinišite. Nema šanse!", samo je jedna od javnih objava Cetinskog u kojima se žestoko opirao vakcinaciji.

Još je ogorčeniji bio prema kovid potvrdama te je u decembru 2021. otkazao adventski koncert u Zadru kad je saznao da su kovid potvrde uslov publici za ulazak na koncert.

"Moji saradnici (15 porodica) koji su uvek deo pogona i našeg delovanja na svim koncertima, moja publika i moja malenkost bi bili presrećni da zasviramo i pevamo kao i bezbroj puta ranijih godina u Zadru, volimo da dolazimo i zabavimo se u tom divnom gradu, ali eto ponavljam ‘KOVID POTVRDA NA NAŠIM KONCERTIMA NIJE U SKLADU S NAŠIM ŽIVOTNIM UVERENJIMA I NE ŽELIMO DA BUDEMO KUPLJENI KAKO BI PROMOVISALI, A KAMOLI PODRŽALI SPROVOĐENJE VEĆ SPOMENUTE POTVRDE‘", objavio je tada Cetinski na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: