Učenici na mestu srpskog stradalništva održali ambijentalni čas

Učenici 6. razreda OŠ "Bubanjski heroji" iz Niša priredili su sa odeljenskim starešinama održali ambijentalni čas na mestu srpskog stradalništva.

Život

Izvor: Srpska istorija

Utorak, 27.09.2022.

13:53

Učenici na mestu srpskog stradalništva održali ambijentalni čas
Foto: Bojan Milinkov/shutterstock

Učenici 6. razreda OŠ "Bubanjski heroji" iz Niša priredili su sa odeljenskim starešinama (prof. srpskog jezika Tanja Cekić, prof. likovne kulture Ivana Vujić, prof. srpskog jezika Aleksandra Savić i prof. istorije Đorđe Bojanić) tokom ekskurzije i obilaska Spomen-parka ''Kragujevački oktobar'' ambijentalni čas "Krvava bajka", recital je pripremila prof. srpskog jezika Tanja Cekić sa učenicima 6.razreda.

"Učenici su obišli muzej gde su se upoznali sa detaljima ove strašne tragedije. Kao kolektiv mi nismo mogli a da ne stanemo na ovo mesto tragedije širokih razmera i da na ovaj način odamo počast stradaloj srpskoj deci, da na taj način obeležimo tragediju koja se desila 21. oktobra 1941. god. To je velika opomena, ali i poziva na mir i toleranciju. Važan načina negovanja žive kulture sećanja ostvaruje se i kroz ovakve nastupe "školskog časa", a prilika za to može biti i đačka ekskurzija", naglašava Đorđe Bojanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: