"Bolno buđenje" za Damijana Davida: "Gore od bolesti, danas je tužan dan"

Nakon što je desničarka Đorđa Meloni pobedila na izborima u Italiji, mnoga poznata italijanska lica reagovala su na tu pobedu, a jedan od onih koji je izazvao najviše reakcija zasigurno je frontman grupe Maneskin, Damijano David, koji je oduševio svet na prošlogodišnjem Eurosongu.

Život

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2022.

10:06

Foto: EPA-EFE/SANDER KONING / POOL

Pevač kog na Instagramu prati pet miliona ljudi, podelio je na toj društvenoj mreži naslovnicu italijanske Repubblice s fotografijom Meloni o vesti da je na izborima pobedio desni centar.

"Danas je tužan dan za moju zemlju", napisao je Damijano i privukao pažnju pratilaca.

Nakon toga je podelio vest s CNN-a: "Meloni će biti najdesničarskija italijanska premijerka još od Musolinija."
Foto: Profimedia
Iako svojim odevanjem i ponašanjem privlači pažnju gde god da se pojavi, Damijano nikada nije skrivao ni svoje političke stavove.

"Free Ukraine, f*ck Putin" - uzvikivao je na bini festivala Coachella, a on i njegova devojka Đorđija Soleri aktivni su u borbi za rodnu ravnopravnost.

"Moramo da se odupremo", komentarisala je i njegova 26-godišnja devojka Đorđija te dodala: "Kakvo bolno buđenje. Gore od bilo kakve hronične bolesti."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: