- Vesti -

Sting za hrvatske medije: "Isus je Ona, Bog može da bude žena"

Legendarni pevač Sting je pred svoj koncert u Zagrebu krajem oktobra pričao o svojoj deci, muzici ali i kako Boga ne treba da određuje pol, te da je moguće da je Bog žena.

Izvor: B92
Podeli
Foto:  EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Sting je objavio album "The Brigde" napisao tokom lokdauna, a jedna pesma posebno "upada u uvo", ne nužno zbog muzičkog talenta ovog pevača, već zbog teksta pesme.

Naime, spomenuo je Boga u pesmi "Rushing Water". Sting je nazvao Boga drugačije od onoga što deo većine veruje. Za njega, kada je reč o Isusu, reč je o Njoj.

"Ako Bog postoji, ne mislim da je određen polom. U nekim društvima Bog je definitivno Ona, zašto ne?", rekao je Sting za Jutarnji list.

U pesmi povezuje vodu i ženu, smatra da je voda ženski simbol.

"Bez obzira na to koliko si mačo, onaj deo koji je spreman na kompromise, koji plovi, to je ženski deo", rekao je, pa dodao:

"Da, voda je tradicionalno simbol za žene, to je medij koji prepoznajemo, ali je i opasan, drugačiji. Ja definitivno osećam veliki strah i poštovanje prema vodi. I ljubav", rekao je tokom razgovora.

Osvrnuo se, između ostalog i na situaciju u svetu i sve više negativnih vesti.

"Ja nisam neko ko živi u izolovanom mehuru, ja sam građanin sveta, teskoban sam i zabrinut zbog ovoga što se događa u Ukrajini. Zabrinut sam zbog klimatskih promena, zbog jačanja političkih desničarskih pokreta po svetu, sve te stvari me zabrinjavaju i ulaze u moj kreativni svet. Pre nego što napišem pesmu o nečemu, moram naći metaforu da bih to izrazio. Ne pišem propagandu, agitprop. Pišem, barem se nadam, poeziju, a poezija znači pronaći prostor za metaforu. Stoga neću pevati o tim stvarima ako ne nađem metaforu", rekao je Sting za Jutarnji list, te dodao:

"Zahvalan sam za svoj život, zahvalan sam za svoj uspeh, ali u isto vreme to nije ono gde se pronalazim. Pronalazim se ne na sceni, nego u porodici, s prijateljima, u odnosima. To je ono gde se uspeh nalazi u pravom smislu te reči. Druge stvari su vrlo lepe, ali to nije ono ko ja jesam. Ja sam otac, suprug, prijatelj, građanin, kolega. Ne smatram se zvezdom, to nije ono kako se ponašam izvan scene. Kada se svetla upale, odigraću ulogu, ali to nije ono ko ja jesam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu