Preminuo Kornelije Kovač, Kristina se oprostila od oca

Kornelije Kovač preminuo je danas u 81. godini.

Život

Izvor: B92

Utorak, 13.09.2022.

08:12

Preminuo Kornelije Kovač, Kristina se oprostila od oca
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Čuveni srpski kompozitor i autor brojnih kultnih hitova Kornelije Kovač preminuo je danas u 81. godini.

Uzrok smrti za sada nije poznat, a kako Kurir saznaje, kompozitor je bio pozitivan na koronavirus.

Kornelije Kovač je rođen u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina, 1956. godine.

Hitovi Kornelija Kovača

Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima, Kovač se pridružio sarajevskom rok bendu Indeksi 1966. godine, i sa njima je već sledeće godine svirao na turneji po SSSR-u.

Kovač se septembra 1968. godine preselio u Beograd, gde je osnovao Korni grupu, koja je 1974. predstavljala SFR Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije.

Pisao je muziku za pozorište, filmove, televiziju, kao i za mnoge popularne izvođače poput Zdravka Čolića, Bisere Valetanlić, Olivere Katarine, Lepe Brene.

Kovač je autor brojnih hitova po kojima ćemo ga pamtiti, a neki od njih su "Živiš u oblacima", "April u Beogradu", "Ti samo budi dovoljno daleko", "Milo moje", i dr.

Kristina Kovač se oprostila od Kornelija Kovača

Ćerka Kornelija Kovača, Kristina, objavila je sinoć njegovu fotografiju na društvenim mrežama i na dirljiv način se oprostila od svog oca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: