Otkrivena bolest od koje je bolovala kraljica Elizabeta Druga

Iako je do juče izgledala dobro, koliko je to moguće u njenim godinama, danas je bila pod strogim nadzorom lekara, a u letnjoj rezidenciji u Balmoralu okupila se cela porodica. Čak su Hari i Megan produžili boravak u Britaniji i otputovali u Škotsku kako bi je videli. Međutim, ona je preminula.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2022.

19:51

Otkrivena bolest od koje je bolovala kraljica Elizabeta Druga
Foto:Profimedia

Neki portali navode da bi uzrok kraljičinog sve ozbiljnijeg zdravstvenog stanja mogao da bude i kancer. Priče su počele da kruže još pre nekoliko meseci, kada se deo javnosti zapitao zbog čega je njena ruka, prilikom susreta sa nekoliko uvaženih ličnosti u Vindzoru, bila ljubičasta.

Da li je u pitanju starost ili nešto drugo? U razgovoru za jedan australijski sajt doktor Gabrijel Mirkin rekao je da su to zapravo modrice koje mogu biti simptom leukemije.

"Kod starijih ljudi poput nje, modrice ne ukazuju samo da nešto nije u redu sa procesom zgrušavanja krvi, već često nastaju kao posledica raka krvi ili malignih bolesti. Leukemija bi mogla da bude uzrok", rekao je dr Mirkin.

Lečenje ovakvih oboljenja uključuje hemoterapiju i zračenje, što bi moglo da objasni zbog čega se Elizabeta poslednjih meseci povukla ne samo iz javnosti već i iz svoje zvanične rezidencije, Bakingemske palate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: