Ponovo tvrdi da nije kriv: Napadač na Ruždija vraćen u pritvor, bez prava na kauciju

Napadač na pisca Salmana Ruždija dvadesetčetvorogodišnji Hadi Matar ponovo se danas izjasnio tokom saslušanja da nije kriv za pokušaj ubistva i vraćen je u pritvor bez prava na kauciju.

Život

Izvor: B92

Petak, 19.08.2022.

08:03

Ponovo tvrdi da nije kriv: Napadač na Ruždija vraćen u pritvor, bez prava na kauciju
Foto:EPA/ HAYOUNG JEON

On je u petak povredio nožem Ruždija (75) neposredno pre nego što je autor "Satanskih stihova" trebalo da održi predavanje u obrazovnom centru u blizini jezera Iri, prenosi Rojters.

Matar se i u subotu izjasnio da nije kriv za pokušaj ubistva i nameru da nanese fizičku povredu smrtonosnim oružjem, navodi CNN.

Napadač iznenađen što je Ruždi preživeo: "Nije dobra osoba, nikad mi se nije sviđao"

Matar se tereti po optužnici suda okruga Šatokva, a koju je ranije u toku dana vratila velika porota optuživši ga po jednoj tački za pokušaj ubistva u drugom stepenu, za šta je predvidjena maksimalna kazna od 25 godina zatvora.

Rojters podseća da je Ruždi hospitalizovan sa teskim povredama nakon napada, koji su pisci i politicari širom sveta ocenili kao napad na slobodu izražavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: