Bivšem igraču Mančester Sitija se sudi za 8 silovanja: "Gurao je i stalno govorio da se ne brinem"

Sud u Česteru u Engleskoj nastavio je sa suđenjem Benžaminu Mendiju, bivšem igraču Mančester Sitija koji je optužen za čak osam silovanja, jedan seksualni napad i jedan pokušaj silovanja koji su se navodno dogodili između 2018. i 2021. godine.

Život

Izvor: Jutarnji list

Četvrtak, 18.08.2022.

14:25

Bivšem igraču Mančester Sitija se sudi za 8 silovanja:
Foto:EPA/ Paul Currie

Prva od sedam žena koje optužuju fudbalera rekla je policiji kako je upoznala Mendija u Barseloni još 2017. godine. U oktobru 2018. Mendi joj je, prema njenoj izjavi, pretio tokom jednog noćnog izlaska.

"Kada on ne bude gledao oteću te, mislila sam da se šali", rekla je devojka.

Nakon žurke, devojka je sa prijateljicom odlučila da provede noć u spavaćoj sobi u fudbalerovoj ‘vili straha‘ gde je imao tzv. ‘sobe panike‘ u koje je umeo da zaključava svoje žrtve.

Unesrećena 29-godišnjakinja je objasnila kako je Mendi sledećeg jutra ušao u kupatilo u vremenu dok se ona tuširala i tako narušio njen privatni prostor protiv njene volje.

"Osetila sam njegovu prisutnost. Ne znam kako, ali osetila. Bila sam u šoku. Samo sam htela da uhvatim peškir."

Porota sastavljena od osam muškaraca i šest žena poslušala je izjavu devojke koju je snimila policija u kojoj objašnjava kako ju je fudbaler sprečio da izađe iz kupatila. Tokom te borbe Mendi joj je skinuo gaće, protrljao intimne delove i približio joj svoj penis.

"Pokušala sam da ga odgurnem, ali on je nastavio da gura. Skinuo je bokserice i držao penis blizu mene. Stalno je govorio ‘Ne brini", objasnila je žena, pa nastavila:

"Govorio mi je stvari poput ‘bojiš li se? Ne mora da te bude strah‘ - rekla je tužiteljka, koja je potom sudu objasnila kako ju je Mendi gurnuo na krevet i pokušao da je stavi u krilo dok je ona pokušavala da se pkrije peškirom, govoreći mu ‘stani‘ i ‘ne‘.

Žena je policiji objasnila da se ne seća kako se incident završio, ali da je skupila svoju odeću, obukla se i izašla na ulazna vrata kuće kako bi pozovala taksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: