Prvi virtuelni izvođač potpisao ugovor sa velikom izdavačkom kućom; Budućnost muzike je tu

Na velika vrata muzičke scene sad su stali i virtualni izvođači. Kao produkt vremena u kojem se nalazimo, nastao je i FN Meka, kako piše na njegovom Instagram profilu, robot reper koji nije prihvaćen od sveta. Iako se radi o virtualnom izvođaču, njegovu je ambicioznost prepoznala jedna od najjačih izdavačkih kuća, "Capitol Records", sa kojima je reper potpisao odgovor.

Život

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2022.

18:10

Default images

"Capitol Records" izjasnili su se da smatraju da je FN Meka trenutno virtualna osoba broj 1 što se tiče video platforma, a jednako je tako prvi AR izvođač koji je potpisao ugovor s nekom izdavačkom kućom.

Reper je za "Capital Records" debitovao singlom "Florida Water" koji je nastao u saradnji sa Gunom i profesionalnim igračem Fortnita Cliksom. Njegovu pesmu je producirao Turbo, koji inače radi sa Travisom Skotom, Lil Bejbijem i Jang Tugom. Objavljivanje pesme virtualnog repera, komentarisale su iz same izdavačke kuće rekavši da ono samo prikazuje napredak "Capitol Records-a" u 80 godina njihovog postojanja. Da će "Capitol" u svoje redove primiti izvođača ove vrste, pretpostavljalo se jer je još prošle godine čelna osoba kuće, Mikela Jubelirer, rekla kako je glas povezan uz Meku ljudski, a sve ostalo je napravljeno u programima. FN Meka na društvenim se mrežama pojavio 2019. godine, a nije dugo trebalo da on postane viralan. Prvi veći skok na društvenim mrežama doživio je na TikToku kad je pokazivao svoj Guči automobil. Iako je od tad prošlo već više od dve godine, FN Meka još je uvek aktualan na društvenim mrežama, najviše na TikToku gde broji čak 10 miliona pratilaca. Pre potpisivanja ugovora sa izdavačkom kućom, samostalno je objavio nekoliko svojih pesama.

Prvi virtualni izvođač koji je ostavio dublji trag je Lil Mikela, takođe teap izvođačica, koja na TikToku beleži 3.6 miliona pratilaca i 3 miliona na Instagramu. Ona je potpisana za "Brud Records", kompaniju koja ju je stvorila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: