Salman Ruždi u svesnom stanju: Dao izjavu policiji

Autor Salman Ruždi je u svesnom stanju i komunicira, ali će morati da ostane na bolničkom lečenju zbog teških povreda nakon napada nožem u zapadnom Njujorku u petak, prenosi CNN.

Život

Izvor: CNN

Utorak, 16.08.2022.

10:29

Salman Ruždi u svesnom stanju: Dao izjavu policiji
Foto: EPA/Carsten Bundgaard

Ruždi (75) je podvrgnut hitnoj operaciji nakon što ga je muškarac nekoliko puta ubo nožem pre njegovog zakazanog predavanja u Njujorku.

Čuveni pisac bio je pri svesti u ponedeljak i u stanju da odgovori na pitanja policije. Nejasno je šta je Ruždi rekao inspektorima u vezi sa napadom koji mu se desio.

Za napad osumnjičen je 24-godišnji Hadi Matar, koji je skočio na binu u Njujorku i bacio se na pisca, a nakon toga ga je više puta ubo nožem. Osumnjičenog su zadržali pristuni u publici, sve dok ga policija nije odvela u pritvor.

Pisac je zadobio tri ubodne rane na vratu, četiri na stomaku, na desnom oku i grudnom košu, kao i ranu na desnoj butini, imaoje hitne intervencije, bio na respiratoru i a postajala je bojazan da će izgubiti oko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: