Stiven Sigal na Putinovoj strani, snima dokumentarac koji će promeniti pogled na rat u Ukrajini

Lider samoproglašene Narodne Republike Donjeck (DPR) Denis Pušilin na svom Telegram kanalu objavio je da je Stiven Sigal stigao u posetu ovoj regiji i da planira da snimi dokumentarac koji će "promeniti pogled na rat u Ukrajini".

Život

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2022.

08:15

Stiven Sigal na Putinovoj strani, snima dokumentarac koji će promeniti pogled na rat u Ukrajini
Foto:EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

Američki glumac, scenarista i reditelj Stiven Sigal posetio je ukrajinsku separatističku regiju Donjeck, što je u utorak potvrdio Pušili.

"Stiven Sigal snima dokumentarac o ratu u Donbasu. Danas je razgovarao sa ratnim zarobljenicima u istražnom zatvoru Jelenovka", rekao je Pušilin.

Napomenuo je da je američki filmski reditelj rekao da 98 odsto ljudi koji u medijima govore o sukobu u Donbasu nikada nisu bili u toj regiji.

"On želi da promeni pogled na ovaj rat, izazovan zadatak. Želim mu uspeh i hvala mu što je posetio Republiku u ovom vrlo nesigurnom razdoblju", zaključio je Pušilin.

Ruski režimski mediji navode da je Sigal u Donbas stigao kao "specijalni predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova za humanitarne odnose s SAD-om".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: