- Vesti -

Velika Britanija u strahu za kraljicu Elizabetu: Otkazano

Svaki letnji dolazak kraljice Elizabete u Škotsku u dvorac Balmoral je uvek bio obeležen na poseban način, ali ove godine je tradicionalno veliko okupljanje u čast britanskoj kraljici otkazano. Zato se spekuliše da zdravstveno stanje kraljice Elizabete nije dobro.

Izvor: B92
Podeli

Kraljevski izvor je za Miror rekao: "Tradicionalna dobrodošlica u Balmoral je obično zapisana u kraljičinom kalendaru i nešto je u čemu Njeno veličanstvo zaista uživa, jer može da pozdravi lokalno stanovništvo koje dolazi da je vidi". Ovako je izvor blizak kraljevskoj porodici za Miror opisao značaj ovog događaja u kraljičinom životu. Ipak, ove godine će biti drugačije, pa će prvi put (osim u toku pandemije) izostati veliko tradicionalno okupljanje.

Iako iz palate nema nikakvih naznaka da je 96-godišnja kraljica loše, još jedno otkazivanje tradicionalnog okupljanja u Balmoralu izazvalo je nove sumnje. Kraljica je krajem jula stigla u Škotsku i odmah otkazala prvi događaj na kojem je trebalo da se pojavi.

Javljeno je da neće biti velikog okupljanja u njenu čast, a kao obrazloženje navedena je zabrinutost zbog zdravstvene situacije i koronavirusa koji ponovo uzima maha širom sveta. Umesto velikog okupljanja, u palati je napravljen prijem za nekoliko odabranih gostiju.

Poznato je i da kraljica neće napuštati dvorac tokom svog letnjeg boravka u Škotskoj, što je rastužilo meštane koji su se radovali da je napokon vide, piše Tportal.hr.

Kao i svake godine od kada je na dužnosti, kraljica će u Balmoralu boraviti sve do početka oktobra. Ipak, spekuliše se da će ove godine da napravi izuzetak i da se vrati septembru kako bi pozdravila premijera na odlasku Borisa Džonsona, kao i najavila imena novih kandidata koji će se boriti za premijersku fotelju.

Podsetimo, iako članovi kraljevske porodice nemaju pravog odmora i privatnosti, odlazak u Balmoral uvek je smatran njihovom oazom mira na nekoliko nedelja. Kraljica je tamo obožavala da provodi leta sa svojim pokojnim suprugom, princom Filipom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu