Lažno gostovanje; "Frajle" upale na obeležavanje godišnjice smrti Oliveru Dragojeviću

Opština Vela Luka već četvrtu godinu zaredom organizuje niz događaja u čast pevača Olivera Dragojevića, ove godine je sve počelo na trajektu koji je u utorak krenuo iz Splita, a sinoć je održan spektakularan koncert na pozornici koja je bila postavljena na moru u Vela Luci. No, nešto izgleda ipak nije išlo po planu.

Život

Izvor: Blic

Nedelja, 31.07.2022.

14:20

Default images

Kako prenose domaći mediji, popularna grupa "Frajle", našle su se na pomenutom obeležavanju, ali navodno nepozvane od stane organizatora.

Grupa "Frajle" se hvalila objavama u pojedinim medijima: "Nisu svi kao Beba Balašević: Frajlama u Hrvatskoj ukazana velika čast, pevale su za njega". Ovakav njihov potez je bukvalno sve šokirao.

Kako saznaje "Blic" grupa "The Frajle", koju čine Nataša Mihajlović, Jelena i Nataša Buča, pojavila se bez ikakvog službenog poziva od strane opštine Vela Luka ili glavnog muzičkog producenta Ante Gele na danima posvećenim Oliveru Dragojeviću. Članica grupe "The Frajle", Nataša, prvo je došla kod muzičkog producenta koncerta, Oliverovog prijatelja i saradnika Ante Gele i zamolila ga da njih tri nastupe. Ante Gelo ih je na kulturan i ljubazan način zamolio da to ne čine, jer nisu bile planirane na koncertu na trajektu koji je već bio unapred osmišljen sa određenim pevačima, a bio je popraćen snimanjem za državnu TV kuću. Gelo je u dogovoru sa porodicom pozvao one pevače za koje je smatrao da tu pripadaju: grupu "Dupini", dugogodišnji prateći bend Olivera, Petra Dragojevića i nekolicinu mladih talentovanih pevača po svom izboru.

Pored toga, interesantno je da su se "Frajle" malo po malo, ali ipak nametljivo, dočepale mikrofona, uzele ga iz ruku jednog mladog pevača koji je pevao i snimak gde pevaju objavile na svojim društvenim mrežama. Možda bi sve ovo nekako, pored toga što je bilo nametljivosti i zanemarivanja molbi od strane organizatora da ne pevaju, moglo proći sa manjim zameranjima da sutradan nije došlo do objava na društvenim mrežama pomenutog sastava. "Svoj nepozvani dolazak na trajekt su prikazale kao da im je ukazana čast da učestvuju u službenom programu u čast Oliveru i to su iskoristile da nastave svoj sukob sa Bebom Balašević koji se nedavno događao preko društvenih mreža. Prisutni gosti ostali su skamenjeni njihovim postupkom, a one su se pozivale da su sve ovo uradile u dogovoru sa Petrom Dragojevićem, Oliverovim nećakom, međutim kasnije se ispostavilo da to nije istina", objašnjava izvor sa lica mesta za pomenut medij.

Ova činjenica pokazuju da izjave devojaka nemaju baš neke veze sa pričom o njihovom dolasku i pevanju na trajektu, te da su ovo iskoristile u svrhu svog ličnog obračuna sa porodicom Balašević i u svrhu svoje promocije. Ono što je sigurno, ovo nije prvi put da grupa "The Frajle" pravi skandale. Prošle godine objavile su pesmu posvećenu Đorđu Balaševiću, "Panonskom mornaru". Sve bi bilo u redu da su za snimanje numere imali odobrenje porodice, ali niko iz porodice Balašević nije dao odobrenje za snimanje pesme.

Ante Gela je potvrdio za domaće medije da "Frajle" nisu bile službeno pozvane.

"Ja ih nisam zvao, pozvale su se same", bilo je sve što je za medije rekao Ante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: